orsaker till snarkning hos barn

Snarkning hos barn har tre huvudsakliga orsaker. En orsak är anatomiska, såsom en smal hals, en trånga luftrör, en avvikit septum eller en liten luftväg. Strukturer i halsen och munnen, inklusive tungan, gomspenen och mjuka gommen, kan vibrera mot varandra. Allergi attacker provocera svullnad i slemhinnan i näsan, störa andning. Oftast orsakar förstorade tonsiller och polyper snarkning hos barn

Mouth Anatomy

När ett barn snarkar är det en indikation kan det finnas övre motståndet i luftvägarna. När ett barn sover, musklerna slappnar vilket kan göra luftvägarna smalare. Snarkning resultat eftersom samma mängd luft måste passera denna luftvägarna som nu mindre.Det finns barn som har medfödd ytterst tunn halsar och tunna luftrören. Dessa medfödda förutsättningar kan orsaka snarkning. Anatomiskt kan ett barn snarkar också på grund av en liten käke som inte utvecklas till sin rätt storlek i livmodern.En ojämn eller off-center skiljevägg mellan näsborrarna känd som en avvek nässkiljeväggen är känt för att orsaka snarkning hos barn. Det vakuum som produceras på inandning orsakar snarkning. Förutom en avvek nässkiljeväggen, kan kronisk nästäppa även vara en bidragande faktor.Fetma är en vanlig orsak till förträngning av luftvägarna hos barn. Fett kan bildas i och runt halsen som orsakar att det är förträngda och begränsa passagen av luft. Magen fett kan också orsaka störningar i driften av membranet, som styr andningen.Sådana snarkning kan inte bara störa sömnen men påverkar hjärnan och hjärtat. Föräldrar ska inte avvisa snarkning problem med sina barn, men ta det på allvar och ta reda på orsaken så att den kan åtgärdas.

Allergi attacker

När ett barns immunförsvar reagerar på ett onormalt sätt att ämnen ofarliga för mest människor, snarkning kan leda. Om ett barns näsa och luftvägar är anatomiskt normala, är en allergi ofta orsaken till snarkning.inomhus allergener eller allergiframkallande ämnen är formar, hår från husdjur och ilska, fågelfjädrar och kvalster. Om ett barn sover i ett rum som inte är bra dammas och dammsugas ofta snarkning kan leda. Dessa ämnen påverkar ett barns luftvägar, tillfälligt blockerar näsan som blir täppt eller rinnande.Outdoor allergener trädamm, gräs och pollen och även cigarettrök eller parfym . Det finns barn som reagerar på sprayflaskor som används i hemmet. Resultatet kan orsaka snarkning hos dessa barn.Eftersom snarkning hos barn kan vara farligt för deras hälsa, bör föräldrar försöka avgöra om en allergi är orsaken. Om det inte är säsong, är en nära inspektion av hemmet rekommenderas. Mögel är en svamp och kan finnas i vatten-skadade delar av hemmet.

Polyper eller Tonsiller

Den kanske vanligaste orsaken till snarkning hos barn är adenoid utvidgningen. Polyper är körtlarna nära inre delarna av näsan som hjälper fälla skadliga bakterier.utvidgning eller svullnad av polyper kan orsakas av förkylningar som i sin tur orsakar snarkning. Om adenoida bli kroniskt svullen, måste de avlägsnas kirurgiskt.Tonsillerna på barn kan också bli förstorad i ett tillstånd som kallas halsfluss som också orsakar snarkning. Även halsfluss kan botas med antibiotika eller slemhinneavsvällande medel, om tonsillerna är kroniskt inflammerade de vanligtvis avlägsnas kirurgiskt.Snarkning i ett barn kan vara en indikation på att åtgärder måste vidtas av föräldrarna att se sitt barns välbefinnande. Om den inte är orsakad av allergi, bör råd inhämtas från en läkare som kan rekommendera operation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.