överdriven sömnighet under dagen symtom

Överdriven sömnighet under dagtid, eller hypersomni, är ett tillstånd där en person blir extremt sömnig under de timmar då de normalt ska känna sig vaken. Sjukdomen är problematisk eftersom den sömnighet kan uppstå när man kör bil, använder maskiner eller under andra stunder då uppmärksamhet är viktigt. Även den exakta orsaken till sjukdomen är okänd, finns det en rad symtom som vanligen går längs med sjukdomen.

Svårighet Waking Up

Människor som lider av överdriven sömnighet under dagen vanligtvis har svårt att vakna upp på morgonen, även efter att få en normal natts sömn. Problemet med att vakna kommer också att följa tupplurar. Privatpersoner kommer nästan aldrig uppleva en känsla av förfriskning efter slummer.

Plötsliga och överväldigande Sömnighet

drabbade kommer att märka att sömnighet kommer plötsligt och är ofta överväldigande. Många individer kan förmå sig att kämpa mot frestelsen att sova ens med uppmärksamhet hjälpmedel såsom kaffe eller frisk luft.

orimligt långa Sleep

Människor som drabbas av hypersomni befinner sig ofta sover under längre perioder. En normal person kan sova åtta timmar i sträck, men någon med överdriven sömn frågor kommer sova under mycket längre perioder.

Letargi

Hypersomni lämnar oftast den sjuke känslan avrunna eller slöa. Även efter en normal mängd av vila och en period av låg aktivitet, kommer personer som fortfarande känns som om de har ingen energi.

Socialt tillbakadragande

socialt tillbakadragande är mycket vanligt hos personer som hypersomni. Detta är sannolikt eftersom den drabbade blir ofta svårt att hantera, lätt irriterad och extremt orolig. Tillbakadragandet beror också på depression som åtföljer sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.