symtom under menstruationscykeln

Menstruationen är en nödvändig del av att bli en kvinna och att förbereda kroppen inför förlossning. Medan menstruationscykeln är en normal process som händer med varje kvinna, kan det ha en mängd olika effekter på den enskilda personen. Att veta vad symptomen är möjligt kan hjälpa en kvinna ta itu med nödvändiga biverkningarna av hennes menarche.

Cramps

Det vanligaste symptomet för menstruation är kramper. Kramper uppstår när den glatta muskulaturen i livmodern kontraktet för att driva ut foder som har förberetts för en graviditet som inte har inträffat. Kramper kan vara måttlig eller svår och kan behandlas med over-the-counter smärtstillande samt värme terapi, såsom varmt vatten, flaskor, rondeller värme eller varma bad.

Uppblåsthet

Ett annat vanligt symptom på menstruation är uppblåsthet. Kroppen tar på sig extra vatten strax före en kvinnas mens att hjälpa "spola" livmoderslemhinnan. Denna uppblåsthet kan göra en kvinna känner sig obekväma, och hennes kläder kan kännas för hårt. De flesta fall lösa inom de första dagarna.

Huvudvärk

Huvudvärk och irritation är vanligt strax före och under en kvinnas mens. Detta beror på fluktuationer i hormoner och ackumulering av vätska i kroppen under den premenstruella cykeln. De flesta av dessa symtom kommer att lösa under de tre första dagarna i en kvinnas mens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.