Hur man väljer förstoringen av läsglasögon

Enligt Mayo Clinic är presbyopi oförmåga att läsa eller känna igen saker som ligger nära dig, t. ex. vid läsning. För många kan denna fråga korrigeras med receptfria glasögon som kan köpas på många läkemedel och varuhus. Dessa läsglasögon använda förstoringsglas för att göra föremål i närheten till läsaren större, vilket gör dem lättare att urskilja. Det finns flera olika styrkor förstorande läsglasögon och det är viktigt att hitta den styrka som är rätt för en viss person.
1.
Leta reda på en display eller kiosk som säljer glasögon receptfria behandlingen. Dessa finns på många apotek eller varuhus, som Walmart och Target.
2.
Prova på ett par läsglasögon på den lägsta styrkan, som enligt de Mayo Clinic börjar vid 1,00 förstoring och fortsätter upp till +4. 00.
3.
Titta på ett objekt som är cirka 14 till 16 inches bort från dig. Många av de skärmar som bär glasögon receptfria behandlingen kommer att ha ett öga diagram tillgängliga för dig att läsa. Om inte, hitta närliggande display eller litteratur som du kan testa glasögonen på.
4.
Fortsätt att prova glasögon i olika styrkor tills du hittar en som fungerar bäst för dig .
5.
prova på olika stilar av ramar på den aktuella förstoringsgrad. Leta efter ett par läsglasögon som passar bekvämt och vädjar till er särskild smak.

tips och varningar


 • Undvik själv diagnostisera presbyopi. Detta villkor bör diagnostiseras av en fackman. Denna professionella kan sedan bestämma om du behöver glasögon eller om over-the-counter läsglasögon kommer att fungera för dig.
 • tala med en professionell öga läkare om du upplever illamående, huvudvärk eller irriterade ögon när du bär nonprescription läsglasögon . Du kan behöva ett par glasögon som bättre passar ditt öga speciella optiska centrum.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.