hur har bra blodcirkulation

Om hjärtat är den pump som håller motorn-kroppen-fungerar effektivt, blodkärlen är också en del av mekanismen. Cirkulationsorganen gör precis vad den säger, cirkulerar blod genom hela kroppen. Dessa blodkärl inkluderar artärer, som tar syresatt blod runt kroppen; vener som transporterar blodet tillbaka till hjärtat, och de många mindre blodkärl, kapillärerna. Det finns många livsstilsförändringar människor kan göra för att öka spridningen. Alla organ i kroppen, inklusive hjärnan kommer att dra nytta av dessa ansträngningar.
1.
Ta regelbunden aerob typ motionera minst tre gånger i veckan. Detta bör vara minst tjugo minuters varaktighet, men du kan bygga upp till detta. Motion som orsakar lätt andfåddhet stimulerar cirkulationen, och bidrar också till att behålla en hälsosam vikt. Fetma och inaktivitet är starkt förknippade med hjärtsjukdom.
2.
Ät mat som innehåller omega 3-fettsyror. Sikta på att äta minst 5 portioner frukt och grönsaker dagligen. Inkludera proteiner som kyckling, ägg och fisk, som protein behövs för att upprätthålla friska celler. Använd vitlök och cayennepeppar i din matlagning, eftersom dessa är kända för att gynna cirkulationssystemet. Använd extra jungfruolja i matlagning.
3.
Införliva avkoppling i ditt dagliga liv, i form av hobby eller yoga. Stress kan orsaka de perifera blodkärlen blir trånga. Sluta röka om du är rökare, eftersom detta allvarligt försämrar cirkulationen. Undvik överdriven alkoholkonsumtion. Målet att ha en god natts sömn, eftersom detta bidrar till att minska stress och gör att cellen reparation.
4.
Besök din läkare för särskilda tester om du är över 40, har i släkten hjärtproblem, eller om du upplever några oroande symtom som andfåddhet, bröstsmärta eller stickningar i händer och fötter. Begära att få ditt blodtryck och kolesterolvärden kontrolleras nivåer. Högt blodtryck kan tyda fetthaltiga avlagringar i blodkärlen och kan behöva behandling.

tips och varningar


 • Prova ersätta kryddor och örter för salt i matlagningen.
 • Undvik att äta mycket av bearbetade livsmedel, vilket är ofta mycket socker, salt och fett.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.