hur man diagnostisera en blockerad öra

En blockerad öra indikerar att det finns ett problem i hörselgången. Detta kan orsakas av olika faktorer, inklusive ett överskott uppbyggnaden av öronvax. Det är normalt för vax att vara i örat, som det tjänar syftet att förhindra främmande partiklar och damm kommer in i örat. Tyvärr kan vax börja bygga upp orsakar örat som skall blockeras. Andra saker kan också bidra till en blockering. Ofta kan du göra din egen diagnos att avgöra om du är i behov av läkarvård
1.
Undersök om det finns hörselnedsättning. Generellt är det första tecknet på att örat är blockerad förlust av hörsel. Blockeringen kan orsakas av vax i hörselgången eller vätska i örat. Små barn kan ibland sätta främmande föremål i deras öron orsakar örat som skall blockeras.
2.
Avgöra om det finns fullhet i örat. Om det finns en känsla av fullkomlighet och instängdhet i örat som inte klart med hosta, kan blockeringen ha orsakats av en förkylning. De flesta gånger detta villkor kan klaras upp genom att ta en avsvällande. Om det åtföljs av smärta som inte går bort inom en till två dagar, kontakta din läkare.
3.
Lyssna ovanliga ljud i örat. En ringsignal ljud i örat kan orsakas av nästäppa. De ringer kan vara antingen låg-eller högfrekventa. Ringningar i örat kan uppstå när örontrumpeten rören är tilltäppta med slem.
4.
Kontrollera om det finns vätska kommer ut ur örat. Om du får ont i örat tillsammans med vätska, kan detta vara ett tecken på en öroninflammation. Besök din läkare för en bedömning och behandling. De flesta öroninflammationer kan klaras upp med antibiotika.

Tips och varningar


 • Försök inte att ta bort främmande föremål från örat. Du bör besöka din läkare om objektet inte kommer ut på egen hand.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.