muskelatrofi

Muskelatrofi är förlusten av muskelvävnad och kan bero på glömska, sjukdomar och som en naturlig följd av åldrandet. Långtidsförvaring är den vanligaste orsaken till atrofi och även mindre muskelatrofi kan leda till lem svaghet eller nedsatt rörelseförmåga

glömska Atrophy

glömska atrofi orsakas av brist på motion och ofta drabbar människor som jobbar på stillasittande jobb eller erfarenhet långsiktiga fixering genom att vara sängliggande eller bär kastar. I extrema fall, i bindväven inte längre ersätter skelettmuskel fibrer och glömska atrofi blir något bakslag.

Åldrande

När människor åldras, signalerar biokemiska muskelvävnaden skickar till adulta stamceller förändringar, vilket resulterar i minskad stamceller aktivitet i reparera och förnya muskelvävnad. En University of California Studien visar att behandling med mitogen, aktiverat protein kinas, en regulator på stamceller aktivitet kan minska åldersrelaterade atrofi.

Andra orsaker

Neurogena atrofi uppstår när nerver bifogas muskler drabbas med skada eller sjukdomar inklusive amyotrofisk lateral sclerois, även känd som Lou Gherig sjukdom, muskeldystrofi och polio. Undernäring kan leda till muskelförtvining som kroppen bryter ner skelettmuskler att ge protein, ett fenomen som även förekommer i cancer och AIDS-patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.