hjälp med egentlig depression

Enligt Mayo Clinic, är kronisk långsiktiga depression en av de vanligaste hygienkrav i världen. Egentlig depression är ofta kallad klinisk depression. Tecken och symtom omfatta förlust av intresse för varje dag aktiviteter, känsla av hopplöshet, gråt och förlust av sömn. Symptomen kommer i hög grad varierar från person till person. Även om det finns någon särskild orsak till depression, listar Mayo Clinic biokemiska, gener och miljö som viktiga faktorer. Söker stöd och hjälp när som lider av allvarlig depression är kritisk --- symtomen oftast inte att lösa sig själva, och behandling är oftast nödvändig.

Rådgivning

Sök professionell psykisk hälsa rådgivning. Tala med din läkare först för rekommendationer om vem som ska tala med. En mängd olika rådgivare specialiserade på olika områden, bland annat skilsmässa, sysselsättning och familjerelationer. Intervju flera rådgivare innan du väljer en att träffa regelbundet. Du kommer att prata om mycket personliga frågor, och det är oerhört viktigt att känna sig bekväm med din rådgivare. Fråga om psykisk hälsa rådgivning omfattas av ditt försäkringsbolag. Offentliga rådgivning och kriscentrum är billiga eller gratis alternativ som finns för människor utan försäkring, eller vars försäkring inte täcker besök.

Läkemedel och behandling

En mängd olika perorala läkemedel förskrivs för att behandla depression. Kom ihåg att alltid ta mediciner som regisserade, och aldrig abrupt avbryta medicinering. Förstå att läkemedel inte omedelbart kommer att lösa depression. Små förbättringar kommer att göras varje dag. Ytterligare behandlingar kan omfatta ljusterapi, transkraniell magnetisk stimulering och elektrokonvulsiv terapi är också överväganden.

Vänner och familj support

Prata med någon du litar om dina problem. Förstå att stöd från vänner och familj är avgörande. Känn dig inte som om du kommer att bedömas, är det viktigt att söka stöd utifrån och vägledning. Tala med en nära familjemedlem eller religiösa ledare.

Kris Line

Skriv ner en depression antal kris linje och bär numret med dig. Sätt nummer i din plånbok, bil eller på din kylskåpet. Ring en kris linje, 911 eller besök ditt lokala akutmottagningen om självmordstankar är närvarande. Ytterligare tecken att söka vård omedelbart inkluderar höra röster, frekventa oprovocerade gråt episoder, deppar längre än två till tre veckor, och med arbete, skola eller regelbundna liv påverkas av depression episoder.

Hälsosam Livsstil

Fortsätt att hålla en hälsosam livsstil. Inte konsumerar stora mängder alkohol. Inkludera övning i din dagliga schema --- promenad runt kvarteret eller ansluter sig till en övning klass är alla storheter sätt att hålla aktiv. Ät näring, hälsa måltider. Inkluderar en mängd färska frukter och grönsaker i din kost. Fortsätt att söka stöd utifrån och relationer föreslår National Institutes of Health. Bli samhällsgrupper eller återuppväcka gamla vänskapsband.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.