hur man hanterar missbruk och depression

Enligt Hazelden, cirka 30 till 40 procent av individer som söker hjälp för narkotika och alkohol frågor är också offer för egentlig depression. Att ha en missbruk och psykiska problem är ofta kallad dubbel diagnos. När man försöker att klara av dubbel diagnos, är individen genomgår två slag --- en mycket svår bedrift. Ändå genom att använda lämpliga strategier, det möjligt att få både ditt missbruk och depression under kontroll

hantera narkotikamissbruk och depression


1.
Förstå symtom på din sjukdom så att du kan förstå varför du genomgår dem. Om du har utvecklat en hög tolerans (behovet av att ta mer för att få "hög") för droger eller alkohol --- och du frossa i tvångsmässig narkotikarelaterade söker beteende oavsett konsekvenserna för dig själv och andra --- då är du lider från ett beroende. Symtomen på depression inkluderar känslor av hjälplöshet, skuld, värdelöshet, sömn-mönster förändringar, förlust av energi, oförmåga att koncentrera och viktminskning eller viktökning.
2.
utreda hur ditt missbruk och depression. Båda kan kraftigt påverka din fysiska, mentala och emotionella välbefinnande. Om du har lidit ekonomisk förluster, problem hemma, på jobbet, i skolan eller i ditt sociala liv, förstår att det enda sättet att ändra det är att förändra din livsstil. Kom till rätta med det faktum att du är en missbrukare med psykiska problem --- detta är behandlingsbar.
3.
Prata med en förtrogen. Depression orsakar ensamhet och isolering samtidigt som missbruk ofta orsakar förnekande. Missbrukaren känns ofta alla andra är problemet. Du kanske har också märkt att din familj och vänner inte längre är runt, ofrivilligt. Vinna tillbaka deras förtroende genom att ringa den person som du litar mest och uppriktigt låta honom veta att du vill återta kontrollen över ditt liv. Han kommer att bli lättad du gjorde denna gest.
4.
Bli inte upprörd om din vän eller familjemedlem antyder du söker hjälp. Om du inte söka hjälp, är du mottagliga för överdoser med dödlig utgång som kan resultera från missbruk och till suicidala tendenser depression kan orsaka. Om att nå ut till en nära anhörig inte tilltalar dig, kontakta din läkare eller en lokal behandling centrum (se Resurser i den här artikeln). Med medicinsk hjälp kan du få mediciner för att hjälpa till med dina symptom beroende uttag --- och med din depression symtom. Terapi finns också att lära dig hur man identifierar och hantera orsakerna till ditt missbruk och depression.
5.
Gå med i en stödgrupp. Tolv steg program som Anonyma Alkoholister och Anonyma Narkomaner ge stöd från kollegor som också kämpar med missbruk. Den depression och bipolär Support alliansen har online support grupper (se avsnittet Resurser) för individer kämpar depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.