manliga klimakteriet & depression

Man klimakteriet, eller andropause, är en droppe i testosteron som sker efterhand som män ålder. Även om villkoret kan avfärda med en axelryckning som bara ännu ett tecken på åldrande bör män vara uppmärksam på det faktum att deras depression, trötthet och dåligt humör kan vara ett tecken på andropause. ". Male Menopause" De flesta män i åldrarna 40 och 55 erfarenhet andropause till viss del, enligt psykoterapeut Jed Diamond, författare

Betydelse

testosteron kan börja droppa i små mängder så tidigt som på 30-talet, med symptom som liknar vad kvinnor upplever i klimakteriet. Dessa inkluderar humörförändringar och irritabilitet, depression, trötthet, viktökning, benskörhet, oaktsamhet och, i fråga om män, erektil dysfunktion.

Överväganden

Nedgången i testosteron är så gradvis hos män som andropause ibland feldiagnosticeras som klinisk depression. När de olika symtomen från låga testosteron kombineras, krävs ytterligare testning krävs för att avgöra om manliga klimakteriet är den skyldige.

Identifiering

En läkare order blodprov för att mäta testosteron nivåer och utför en undersökning för att utesluta andra sjukdomstillstånd som kan vara till symtomen. En testikel biopsi kommer att avgöra om det finns en testikel abnormitet som är orsaken till låga testosteronnivåer.

Lösning

substitutionsbehandling med testosteron hjälper några män finna befrielse från den depression som orsakas av manliga klimakteriet. Hormoner levereras som en gel, plåster, injektion eller oralt. Läkaren och patienten kommer att avgöra vilken metod som fungerar bäst.

Varning

Inte alla depression hos äldre män beror på låga testosteron eller manliga klimakteriet. Det är viktigt att uppsöka läkare för att avgöra om det finns ett medicinskt skäl till symptom på depression. Vad mer kan behandling för depression orsaka andropause symptom att bli värre. En undersökning för att utesluta andropause som orsak bör genomföras innan antidepressiva förskrivs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.