naturläkemedel för klimakteriebesvär depression

Kvinnor början bara resan till klimakteriet finner ofta att ett av symptomen de upplever är depression. Obehaget av blodvallningar, oregelbunden mens och vattenretention kan ta en vägtull. Om din depression är svår eller långvarig, bör du se en hälso-och sjukvård läkare för diagnos och behandling. Men om du har mild eller måttlig depression, finns det några örter kompletterar och övningar du kan prova som borde ge dig lättnad

Två viktiga tillägg

St Johannesört, med dess beståndsdelar hypericin och hyperforin agerar mycket på samma sätt som Prozac, utan av risken för allvarliga biverkningar. De gamla grekerna använde denna ört för depression och nervsjukdomar som ångest. De få biverkningar som kan upplevas från johannesört är milda-främst illamående, muntorrhet och ljuskänslighet.

hjärnans kemiska 5-HTP (5-Hydroxytryptophan) är en föregångare till serotonin i hjärnan och är värdefull i kampen mot depression. Även johannesört och Prozac arbete för att stoppa återupptaget av serotonin hjälper 5-HTP faktiskt att producera mer så det finns att förbättra din sömnkvalitet och hjälpa dig att bekämpa stress och ångest. Detta tillägg finns i tablettform och kan köpas på alla apotek eller hälsokostaffär, såväl som online. Börja med att ta ett piller till middag för den första veckan eller så. Du kan lägga till ett piller på morgonen så länge du tolererar detta väl, med andra ord, om det inte gör dig alltför dåsig under dagen. Den maximala dosen är vanligen fyra tabletter per dag, två på morgonen och två på natten.

Bioidentical hormonterapi

När man arbetar med klimakteriet, och före klimakteriet, kommer frågan om hormonbehandling upp. Modern medicin svar på obehagliga symptom på klimakteriet har varit att förskriva syntetiska eller animaliskt ursprung östrogen. Detta kan hjälpa till att lindra några av symtomen, men nya uppgifter tyder på att dessa läkemedel är kopplade till en ökning av incidensen av bröstcancer och stroke hos kvinnor. Ett säkrare, och receptfria, sätt att hantera klimakteriebesvär, inklusive depression, är bioidentical hormonbehandling. Bioidentical hormonbehandling är progesteron som härrör från växter som bryter i kroppen precis som ditt eget progesteron. Vanligtvis appliceras som kräm, har soja-derived progesteron visat sig lindra de problem som är förknippade med östrogen dominans i både kvinnor och män. De så kallade könshormoner har faktiskt många jobb utanför det reproduktiva systemet. De, tillsammans med binjuren-och sköldkörteln producerade hormoner, måste hållas i balans för optimal fysisk och känslomässig hälsa. Progesteron kan vara till hjälp i detta.

Kropp och själ Connection

din hälsa har mycket att göra med dina känslor. När du har kronisk obehag som förstoppning, vätskeretention eller trötthet, kan det få en djupgående effekt på din syn. En hälsosam kost som består av minst 75 procent grönsaker och frukter, massor av vatten och regelbunden måttlig motion bör ge dig fördelen i kampen mot klimakteriebesvär depression. Tänk att få tillräckligt med vila, och tar tid för dig själv som din kropp förändras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.