psykoterapi vid behandling av depression i tonåren

National Alliance på psykisk sjukdom (NAMI) noterar att cirka 8 procent av ungdomar i USA lider av depression. En tonåring lider av depression kan vara ovilliga att gå i skolan, vara sulky, irriterad, negativ och klängig mot hennes föräldrar och kan uppleva svårigheter i skolan. Men depression är behandlingsbart. En av de viktigaste typerna av behandling för ungdomar med depression är psykoterapi, även kallad samtalsterapi

kognitiv beteendeterapi

En vanlig form av psykoterapi är kognitiv beteendeterapi. Enligt The New York Times, de bästa kandidaterna för denna terapi hör ungdomar med lindriga symtom på depression och barn till föräldrar med depression. Kognitiv beteendeterapi är verksamt under förutsättningen att tankar påverkar känslor och beteenden. Mening, kan du ändra hur du uppfattar en situation även om du inte kan förändra situationen. I fråga om en deprimerad tonåring, syftar kognitiv beteendeterapi för att hitta den osäkra uppfattningar han har av världen och av sig själv. Den visar också att sätt att ändra dessa negativa tankar till positiva.

Genom att upprätthålla en dagbok, den deprimerade ungdomar lär sig att känna igen de tankar och handlingar som härrör från hennes depression. Hon registrerar händelser när de sker dagligen. Hon också ges läxa, vilket gropar hennes negativa reaktioner på situationer mot verkligheten av dessa händelser. Hon är skyldig att formulera olika svar, som hon analyser, tillsammans med hennes terapeut. Genom att förstå de osanningar av hennes antaganden resulterar i hennes depression, lär hon nya metoder för coping.

interpersonell terapi

Även interpersonell terapi syftar till att undersöka barndom orsakerna till depression, fokuserar den mer på problem och symtom tonåringen genomgår nu. Denna form av terapi är inte så specifik som kognitiv beteendeterapi, och det är endast utföras i sessioner, inga läxor är tilldelad

Terapeutens mål är att återgå den ungas försämrad uppmärksamhet tillbaka till samhälle och familj interaktion. Han lär sig hur man kan förbättra sin sociala kompetens och familjeband som har brutits av hans depression. Interpersonell terapi syftar till att förbättra sin kommunikationsförmåga och sin självkänsla. Tidsramen för att utföra dessa bedrifter är i allmänhet genom veckovisa möten planeras under tre till fyra månader. Interpersonell terapi är mest effektiv för personer som utsätts för försenade sorg, problem med nära relationer, isolering och betydande förändringar liv.

Överväganden

NAMI anger att kognitiv beteendeterapi och interpersonell terapi är effektiv vid behandling av ungdomar depression. När vi söker en terapeut-se Resurser i den här artikeln för en lista över psykisk hälso-och sjukvårdspersonal-fråga honom om vilken typ av psykoterapi han använder och vad som kommer att vara lämpligt för en tonåring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.