hur man får depression under kontroll

Depression är ett problem som många människor möter och det är en som kan vara svårt. Ibland kommer depression att gå iväg på egen hand utan att du behöver få hjälp utifrån, särskilt om den orsakas av passiv situationer som mobbning i skolan eller död ett husdjur. När depression blir ett mer fast problem och du inte kan skaka den energi stjäla känslan av sorg, är detta när du behöver vidta åtgärder för att få din nedstämdhet under kontroll
1.
Titta i de faktorer som har orsakat din depression. I många fall kommer att depression har en specifik trigger som startar det, men ibland depression kommer igång utan någon känd orsak. Du vill se om du kan precisera eventuella problem som startade depression i första hand.
2.
Vidta åtgärder mot orsaken till din depression. Även om detta kanske inte alltid är möjligt eftersom vissa depression kanske inte har en känd orsak, om du kan berätta vad som gör dig deprimerad, du vill försöka vända denna orsak. Sörjer en familjemedlem anses inte depression tills den går på för en tidsperiod som är onormal, så om din depression är resultatet av ett dödsfall i familjen, ge det tid.
3.

regel ut fysiska krämpor. Ibland depression som orsakades av problem i din kropp och du måste se till att din sorg eller brist på energi inte orsakas av en sjukdom av något slag eller en graviditet. Ibland graviditet orsakar depression och du bör utesluta sjukdom eller graviditet innan det blir medicinering.
4.
Få hjälp av en psykiater. I vissa fall är medicinering behövs för att skaka stämningen innan du kan inse det och det är här du kan behöva en psykiater. De kan hjälpa dig att komma på en medicin och få en känsla av artificiellt gått så att du kan hantera problemet.
5.
Prata med en psykolog eller kurator. Ibland är det bästa sättet att skaka depression är att prata om de känslor och få någon annans åsikter. Du vill prata med någon som du känner dig bekväm, men att prata är en bra sätt att hjälpa dig att hantera depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.