Varför är depression vanligare hos tonåringar?

Enligt Dr Jeanne Segal, psykolog och redaktör för HelpGuide. org, är irriterad eller argumenterande är gemensamma drag av tonåringar som gör det komplicerat att skilja mellan depression och normalt beteende

Fakta

Familj historia av depression sjukdom, en förälder lider av depression, negativ, störningar hemma, någon typ av förlust, lider av ångest eller uppmärksamhet oordning och grupptryck är faktorer som leder till svår depression hos tonåringar. Enligt National Institute of Mental Health, upp till 8,3 procent av ungdomar i USA lider av depression.

Symtom

Isolering från familj och vänner, anfall av ilska och gråt, problem att koncentrera och självskadebeteende är tecken på depression i tonåren.

Behandling

En behandling som kallas kognitiv beteendeterapi (KBT) kan lindra depressioner hos ungdomar. KBT är avsedd att vara en tids-behandling som fokuserar på att förändra människors kognitiva förvrängningar i deras syn på sig själva, världen och framtiden.

Risk

Deprimerade innebär en ökad risk för sjukdom och relationer och psykosociala svårigheter att fortsätta långt efter den depressiva reaktionen är hävd.

Varningstecken

Även om många föräldrar kanske tror deras barns hot självmord är ett försök att få uppmärksamhet, självmordstankar är de viktigaste varningsskylt av tonåring depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.