klara färdigheter för depression

Depression kan vara dränerande. Även om det drabbar miljontals människor över hela USA och resten av världen, är det lätt för dem som lider känna att de är de enda. Även om det kan kännas som det inte finns något slut i sikte, det är bara inte fallet --- det finns hopp.

Oavsett om man är en depression eller stödjer du någon kämpar med depression, är det viktigt att förstå att riktigt klara färdigheter kan göra hela skillnaden

bygga och underhålla relationer med rätt personer

En av de viktigaste coping färdigheter för människor som lider av depression är att hitta rätt stödsystem. Upprätthålla relationer med dem som betyder och att engagera sig i olika aktiviteter är en viktig del för att hantera depression. En sådan samverkan kan även ge tillfällig symptomlindring.

Medan tanken på att etablera nya relationer eller ens behålla de gamla kan verka utmattande, tänk på att depressionen har satt dig i detta tänkesätt. Dina vänner och familj bryr sig om dig, och risken är att de är med förlust för hur man kan hjälpa dig. Hjälp dig själv genom att hjälpa dem att hjälpa dig.

Göra saker som du brukade gilla gör

Innan du insåg att du var lider av depression, är chansen att det fanns saker som du tyckt om att göra. Vad fick dig lycklig? Kanske du gillade att läsa, eller om du verkligen njöt din yoga sessioner. Kanske finns det något som du har tänkt ta upp, som att springa eller gå tillbaka till skolan.

göra något som du alltid velat göra eller att du har tyckt om att göra i det förflutna kan ge en känsla av mening med ditt liv. Detta är viktigt eftersom det är en ursäkt för att finna lyckan när man hanterar en sjukdom som kan ta bort allt.

Hitta nya sätt att uttrycka sig

Att hitta sätt att uttrycka sig kan också hjälpa dig att få igenom en period av depression. Du behöver inte vara konstnär för att hitta ett sätt att uttrycka sig själv kreativt. Journalföring, målning, teckning eller ens dansa är alla bra sätt att få dina känslor. Ge en ny konstform ett försök, du kanske bara tycker att det är en av de saker du gillar att göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.