tecken och symtom på depression och tonåring självmord

Identifiera tecken och symtom på depression tonåren kan vara svårt. Mellan skola, vänner och deras förändrade kroppar, tonåringar hantera en mängd utmaningar varje dag --- Det är normalt för dem att verka stressad, trotsig eller ens lite avlägsen. När en tonåring är konsekvent i sitt beteende, även om, eller det eskalerar, bör du känna igen tecken på att han får kämpa med depression.

Ilska

Irritabilitet är ett tydligt tecken av depression hos tonåringar. Detta kan framstå som en allmänt fientlig stämning eller okontrollerade utbrott eller våld. Han kan också kanal sin aggression genom att agera ut, göra sådana saker som snatteri, att fly eller olydig förfrågningar.

Apati

Tonåringar upplever depression kan plötsligt tappa intresset för världen omkring dem. Detta kan innefatta indragning från vänner och familj, att förlora intresset för aktiviteter som en gång intresserade dem och brist på insats för skolarbetet och att försumma att upprätthålla personliga utseende.

Känslighet

Deprimerad tonåringar kan känna sig pessimistisk och hopplös om framtiden. De kan drabbas av känslor av värdelöshet, misslyckande, ensamhet och avvisande. Deras brist på självkänsla kan göra dem på sig skulden för dåliga situationer, även de som är utanför deras kontroll. De kunde börja känna som om de är en börda.

Fysisk Symtom

Depression kan presentera sig själv fysiskt, särskilt tonåringar. De får klaga på oförklarliga fysiska symptom, som ont i magen, huvudvärk, menstruella problem och diverse andra värk och smärta. Det är bäst att ta dessa påståenden till nominella värdet --- endast om ingen fysisk medicinsk orsak hittas bör du utgå ifrån att depression är att skylla.

Suicide Varningstecken

Tonåringar överväger självmord kan uppvisa varningssignaler långt innan något drastiskt. De får ägna sig åt självdestruktiva beteenden, som att dricka, röka eller självstympning. De kan släppa verbala ledtrådar, både avsiktligt och omedvetet, som talar om att gå bort, aldrig se dig igen eller livet inte längre värt att leva. Även om de kan låta som overdramatic missnöjet av en tonåring, det är varningstecken som måste tas på största allvar.

Suicidal tonåringar kan också tala om döden och /eller självmord långrandig, även romantisera begreppet. De kan ge bort sina ägodelar eller säga adjö till sina vänner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.