råttgift & coumadin

Enligt institutet för traditionell medicin hemsida, har warfarin använts som rodenticide sedan strax efter världskriget. Karl Paul Länk till Wisconsin Alumni Research Foundation (Warf), i samband med University of Wisconsin, upptäckte kumarin, en substans som hindrar blodet från att levra, som är grunden för både tunnare marknadsförs under namnet Waran och warfarin. Det ursprungliga namnet warfarin är en hyllning till Wisconsin Alumni grupp som finansierade inledande forskning och höll den ursprungliga patent.

utveckling

Warfarin har utvecklats från bortskämd söta klöver hö. Det var känt att i vissa fall hö bortskämd leda till boskap dödsfall på grund av blödningen. Forskare vid University of Wisconsin försökte para en söt klöver växt som inte skulle orsaka blödningar i boskap som förbrukas varje bortskämd foder tillverkat av anläggningen. Denna forskning isolerade dikumarol som var patenterad som antikoagulantia 1941. Den förfinades och syntetiserade som warfarin 1948.

Tidig Använder

Warfarin användes ursprungligen som en rodenticide och blev snabbt den mest använda gnagare gift i världen. Enligt Institutet för traditionell medicin, en 1951 självmordsförsök incident där en person förbrukas en stor dos av warfarin men återhämtade leda till forskning om användningen av warfarin hos människa. Den första människors användning av warfarin, som kallas Waran vid användning hos människa, var 1954 då president Dwight Eisenhower behandlades med det efter ett 1955 hjärtattack.

Hur det fungerar

Warfarin stör effekten av vitamin K, ett ämne som främjar blodpropp, eftersom den fungerar i kroppen. Det stör också ett antal proteiner som produceras i levern som också spelar en roll i blodets koagulation. Hos gnagare denna brist på blodpropp orsakar dödlig inre blödningar. Hos människor med kontrollerade doser och blodtester, minskar den minskning av blodets koagulation funktion möjligheten till vissa sjukdomstillstånd.

Gemensamma förhållanden

Waran är ofta används av patienter med risk för sjukdomar som orsakas av överdriven blodproppar. Dessa inkluderar stroke, hjärtinfarkt och blodproppar. Det brukar avslutas tillfälligt innan någon operation av rädsla för okontrollerad blödning.

Behandling protokollet

Waran är endast tillgänglig genom recept från läkare och är starkt reglerad. Blodprover kommer att utföras för att bestämma "pro tid" eller protrombintid. Detta test avgör Bloods tendens att koagulera och anges i sekunder. Doser justeras för att uppnå den ideala pro tiden. Täta tester är nyckeln till en framgångsrik behandling protokoll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.