hyperkalcemi och depression

Hyperkalcemi, eller alltför höga halter av kalcium i blodet kan leda till ett antal fysiska och psykiska problem. Depression och andra sjukdomar humör är vanligt hyperkalcemi symtom. Lärande symtomen på en kalcium obalans kan hjälpa sjuka upptäcka problemet och få den behandling som de behöver

Betydelse

Enligt National Institutes of Health, bara cirka 1 procent av befolkningen lider av hyperkalcemi. Sedan 1960-talet har den tekniska förbättringar mätning av kalcium i blodet mycket lättare, vilket gör att patienterna att få behandling. Korrekt detektering av villkor kan möjliggöra hypercalcemics att övervinna depression och återgå till ett normalt liv. De flesta patienter med hyperkalcemi har inga symtom så länge de får behandling.

Orsaker

hyperparatyreoidism eller malignitet i sköldkörteln orsakar mest fall av hyperkalcemi. Mer sällsynt kan denna sjukdom kommer också från fel i binjuren, överkonsumtion av kalcium-innehållande livsmedel, njursvikt, vissa tumörer, och ett överskott av vitamin D i kroppen. Kvinnor och äldre människor är mer benägna att få sjukdomen.

Frekvens

Det är inte alla patienter med hyperkalcemi utveckla depression. Enligt tidning Psykosomatisk forskning, av 55 patienter med kronisk hyperkalcemi, 16 procent led av ångest och 16 procent led av depression. Patienterna kan också lida av känslor av trötthet och har problem att koncentrera sig.

Behandling

Det förfarande för att behandla hyperkalcemi och resulterar depression varierar beroende på orsaken. I allvarliga fall av hyperparatyreoidism operation ta bort de onormala bisköldkörtlarna krävs. I mildare fall kan det vara lämpligt att justera kosten och undvika D-vitamin och kalcium, eller att bara betrakta depression. Hyperkalcemi fall resulterande i cancer har ofta dålig prognos på grund av underliggande sjukdom.

Överväganden

Få fall av hyperkalcemi kan förhindras, men tidig upptäckt kan bidra till att minska humör symtom och långsiktiga skador. Personer med en familjehistoria av hyperkalcemi eller hyperparathyroidism bör få sina kalciumnivåer i blodet kontrolleras regelbundet. Kvinnor över 50 bör också få rutinmässiga blodprover. Patienter kan undvika hyperkalcemi från oversupplementation genom att fråga sin läkare innan du väljer ett tillägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.