kostnaden för att få fibromyalgi

Fibromyalgi är ett tillstånd som präglas av utbredd smärta och trötthet, enligt Mayo Clinic. Det är dyrt i att människor försöker många saker för att lindra sin smärta. Drabbade brukar besöka läkare oftare och prova nya mediciner för att söka lättnad. Vissa med detta syndrom inte längre kan fungera på sina jobb, för många och det berövar dem kvalitet tiden med familjen

Personliga utgifter

Enligt National Fibromyalgi Foundation, visade en studie från 2007 att 34 procent av personer med fibromyalgi spenderat långt över vad deras försäkring täckas varje månad söker medicinsk hjälp . För vissa är det svårt att få en riktig diagnos, vilket kräver flera läkarbesök förväg. Efter syndrom diagnostiseras, ser en hälso-och sjukvårdspersonal fortsätter som den drabbade personen söker lindring för smärta och kronisk trötthet. Många går över gränsen för sjuka dagar på jobbet, och denna förlust av lön bidrar till deras ekonomiska bördan, liksom.

Arbetsgivare Kostnad

Arbetsgivare är ofta inför finansiella påfrestningar Efter att en anställd har fått diagnosen fibromyalgi. Som anställd söker medicinsk hjälp och missar arbete gång på gång kommer arbetsgivaren att belastas med direkta och indirekta kostnader, som en nedgång i produktiviteten. Moral problem kan uppstå när andra arbetstagare tvingas gå in och lägga till sin arbetsbörda för att kompensera för den återkommande frånvaron av de drabbade arbetstagaren.

Sociala ekonomiska kostnader

En studie från 2003 publicerad i Journal of Rheumatology uppgav att försäkring krav på fibromyalgiker var mer än dubbelt så höga som de utan syndrom. Funktionshinder fordringar var också dubbelt så hög.

Förlust av tid för familjen

Många människor med fibromyalgi har lärt sig att hantera syndromet och kan fungera med lite obehag, att inse att de kommer att ha bra dagar och dåliga dagar. På dåliga dagar personen kan uppleva utbredd smärta och utmattande trötthet, enligt WebMD. Under denna flareup är kvalitet familj förlorad tid. Om den sjuke har små barn hemma, detta är en hjärtskärande kostnad.

Personlig kostnad

Personliga kostnader för någon som lider av fibromyalgi kan inte avgöras i dollar. Enligt National Center for Biotechnology Information, kronisk smärta och sömnstörningar av fibromyalgi kan komma med på depression och brist på sexuell lust. Dessutom kan det tillstånd som kallas "fibro dimma", vilket gör det mycket svårt att koncentrera sig, vara pinsamt liksom jobb-begränsande.

Tips

Ett starkt stöd för en fibromyalgidrabbade är ett måste. Den Fibromyalgi Network kan förklara villkor för din familj och vänner som har symptom på ett mycket dåligt influensa, muskelvärk, allmän sjukdomskänsla och övergripande smärta. Med FÖRHANDSKÄNNEDOM kommer fördelen av att inte blindsided när en dålig dag inträffar, så att personliga kostnader som skall minimeras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.