UV-lampor och psoriasis

Psoriasis är en av de mest ångest-producerande autoimmuna sjukdomar som finns. Enbart i USA, drabbar det 7,5 miljoner människor. UV-ljus, i kombination med lokal behandling, har varit den metod för behandling av psoriasis alla sjuka utom de mest drabbade hårt under en lång tid. För dem har förtärts eller injiceras bioläkemedel anställda. Både UVA-och UVB-strålar har använts med relativ framgång vid psoriasis behandling, från 2010, är UVA närvarande mindre gynnade

sjukdom

Psoriasis är en snabbare förnyelse av nya hudceller av kroppen. Resultatet av denna förhöjda aktivitet är scaliness som orsakar den vanligaste formen av psoriasis. Psoriasis kan börja på någon del av kroppen och kan blossa upp och dra sig tillbaka ibland, men det finns inget känt botemedel för någon av de fem typer av psoriasis. Inte mycket är känt om dess orsak, även om psoriasis i allmänhet ärvs. Det finns tre stadier av psoriasis: mild, måttlig och svår. Det är inte smittsam.

Behandling

Vid mild till måttligt psoriasis, är aktuella salvor i kombination med ljusbehandling de viktigaste behandlingen. Mild psoriasis, som omfattar fem procent eller mindre av kroppen, kan ofta behandlas med krämer och salvor ensam. Måttlig psoriasis, där 5 till 30 procent av kroppen påverkas, är oftare behandlas med detta UV-ljus terapi, eftersom ljuset har en direkt inverkan på avvikande T-celler som orsakar fysiska symptom på psoriasis. Svår psoriasis kan kräva bioläkemedel, och i de mest extrema fallen, sjukhusvistelse.

Varför UV-ljus fungerar

Psoriasis är en av de få saker som en hudläkare kommer att rekommendera exponering för solljus. Reglerad solljus arbetar för att minska plack av de vanligaste psoriasis form. UV-ljus, i antingen en klinisk eller hem inställning, psoriasis lesioner till samma UVA-och UVB-strålar som produceras av solen. Fler smalband 311nm UVB används, eftersom det kan vara mer kontrollerad än vanliga UVB-strålar. Jämfört med aktuella medicinska behandlingar ensam, är UV-ljusbehandling ett effektivt one-two punch för behandling av psoriasis.

UV-ljus vid Hem

Målen för UV-ljus terapi är att minska, om inte eliminera, psoriasisplack. Det krävs flera behandlingar för att förverkliga en betydande minskning av plack, men ljusterapi kan vara effektiva 95 procent av tiden. UV psoriasis ljusbehandlingen verkar genom att onormalt agerar T-celler som orsakar ökad produktion hudcell att dö. Inflammation är därför minskas bromsa replikering hud cell. Detta är samma förmån som kan härledas från sväljas bioläkemedel, frånvarande några av de biverkningar som bioläkemedel kan orsaka

psoriasisartrit

Psoriasisartrit är en komplikation av psoriasis. En typ av artrit som drabbar vissa människor som har psoriasis. Psoriasisartrit utvecklas oftast efter debuten av psoriasis på huden. Det kan dock framträda inför varje skador är synliga. Psoriasisartrit symptom speglar de av reumatoid artrit: ledvärk, stelhet och svullnad. Varje del av kroppen kan drabbas, inklusive fingertoppar och ryggrad. Eftersom det inte finns någon permanent bot för psoriasis, psoriasisartrit kan vara handikappande, så behandling och regelbunden motion starkt rekommenderas. Ljusbehandling med UV-lampor är inte en effektiv behandling för psoriasisartrit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.