björk allergier

En björk allergi är en onormal reaktion i kroppen till pollen som ett avger björk. Björkar är en av många träd som kan utlösa en allergisk reaktion hos vissa personer. Dessa träd är vanliga och har många människor som lider biverkningar under pollensäsongen

Frekvens

Björkar är en av de bästa pollen producerar träd. Som ett resultat, är det förknippat med ett antal människor som har en allergi björk. Även detta träd når sin topp för spyr pollen i luften vid olika tidpunkter i olika delar av världen, når detta träd är det höjd för symptom utlösa allergi i februari till juni i USA

Symtom

Symtom för en björk träd allergi är ganska typiska för andra luftburna allergier. Allergisk rinit uttrycker vanligtvis själv med en rinnande eller täppt näsa, en Scratchy halsen, kliande ögon och /eller hudutslag. En del av en björk pollenallergi som inte är typisk för många andra luftburna allergener är ett tillstånd där mat kan också utlösa en allergisk reaktion. Denna situation kallas "oral allergi syndrom. "

Oral Allergy Syndrom

Ett vanligt symptom på björk allergier är ett tillstånd som kallas "muntlig allergi syndrom. " Sjukdomen uppstår när någon som är allergisk mot björk äter vissa livsmedel som kroppen misstolkar som björk pollen. Som ett resultat, svarar kroppen med klåda eller nässelutslag i munnen.

Det finns ett antal livsmedel som kan utlösa allergi muntliga syndrom hos dem med en björk allergi. Några vanligaste är mandel, äpplen, selleri, potatis och vete. Det är viktigt att notera att muntliga allergi syndrom är inte en matallergi, snarare en pollenallergi som uttrycker sig genom maten.

Oral allergi syndrom kan förekomma hos så många som 70 procent av människor som har en pollenallergi.

Behandling

Precis som alla andra typ av allergi som producerar ämnet, är klar undvika det bästa sättet att behandla och förhoppningsvis förhindra en allergisk reaktion mot björkar. Tyvärr är det nästan omöjligt för en allergiker att helt undkomma träd pollen när det är på sin höjd. Även tätning ett hem bort från omvärlden kommer inte att tillåta fullständig undvikande, eftersom detta mikroskopiska ämne sannolikt fortfarande kommer att hitta ett hål att krypa igenom och hitta någon som är allergisk mot det.

När mitt i en allergisk reaktion, kommer att antihistaminer (över disk eller receptbelagda) fungerar bäst att lugna kroppens irrationella svar på träd pollen. Att ens ta antihistamin innan du går utomhus kan skära ner på vissa problem i samband med allergi.

Förebyggande

Även om fullständig undvikande inte är helt möjligt att göra en samlad insats för att undvika utomhusluft under rusningstid björken pollensäsongen är fortfarande viktigt. Om du ska vara ute under en längre tid och lider skadeverkningar av detta träd pollen kan en skymning mask vara bra.

Om du har varit utomhus under toppen björken pollensäsongen, när du kommer tillbaka inomhus, ta bort de kläder du bar utomhus och tvätta dem att avlägsna alla spår av pollen rester. Dessutom, ta en dusch och tvätta håret för att avlägsna alla spårmängder som kan finnas på kroppen. Dessa två steg kan gå en lång väg att undvika eller minska allergiska reaktioner, särskilt inne i ditt hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.