vad är klass III muskelbristning?

När en individ gör ont i en muskel, det finns flera olika kvaliteter att en läkare använder att definiera skada. Dessa olika betyg kategorier om en muskel vrickning hjälpa till att avgöra behandling och rehabilitering

grad III Strain

En grad III muskelbristning är den allvarligaste skadan i vrickning kategorin. När en person drabbas av en grad III stam, har de slitits eller spruckit minst 50 procent av muskeln.

Symtom

När en muskel första tårar eller sprickor, kan du höra ett högt, knäppande ljud eller uppleva en popping sensation. Symtom i samband med en grad III stam innehåller ofta svullnad, smärta och blåmärken i området runt skadan. Dessa symtom är ofta svåra och inträffa omedelbart. En enskild ofta inte kan lägga någon vikt på den del som har skadats. Rörelse kan vara begränsad och en enskild ofta inte kan flex eller förlänga den drabbade leden.

Diagnos

För att korrekt diagnos en klass III muskelbristning, kommer en läkare att först undersöka den skadade muskler och leder. Efter fysisk undersökning, till läkaren oftast beställer en röntgen eller MRT av det drabbade området bekräftar den betygsnivå om stammen. Dessutom kan en X-ray hjälper läkaren att fastställa om det finns ett ben skada i samband med den skadade muskeln.

Behandling

Den primära behandlingen för en grad III muskelbristning är immobilisering. När vissa muskler drabbas en komplett tår eller brista, kan operation en nödvändighet. Under operation kan läkaren att kunna återanvända dina slitna muskler eller ett kadaver kan behövas. En grad III muskelbristning tar vanligtvis flera månader att läka. Din läkare kan ordinera en anti-inflammatorisk för att minska svullnad.

Din läkare kan också rekommendera sjukgymnastik när svullnaden och smärtan har avtagit. Vid sjukgymnastik, kommer du att arbeta med att förbättra styrkan i den drabbade muskeln och försöka återfå din rörelseomfång. En fysisk terapeut kan använda massage, ultraljud, laser eller nervstimulering behandla den drabbade muskeln.

Ultraljud är effektivt vid behandling en muskelbristning eller sanering en muskel efter operationen. Det hjälper främja läkning. Terapeutisk massage används för att stimulera blodflödet och bryter ner ärrvävnad runt ansträngd muskel. Detta kan underlätta läkning av skadan utan att orsaka några ytterligare skador på området. Nervstimuleringen är tillämpningen av en mild elektrisk stöt till den skadade muskeln. Forskning visar att denna chock gör att kroppen ökar endorfiner, vilket bidrar till att minska smärta i den drabbade muskeln.

Gemensamma grad III Stammar

Sport ofta orsakar grad III muskelspänningar. Några av de vanligaste grad III muskelspänningar omfatta quadriceps muskler, hamstring muskler, vadmusklerna, deltamuskeln och pectoralis muskel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.