vad som orsakar brännande öron?

En brännande känsla i öronen kan betyda större medicinska problem, såsom diabetes eller kranial nerv trauma. Prata med din läkare om dina symtom så att han kan göra ett korrekt diagnos. Utifrån givna symtom kan din läkare kräver provning

Definition

Ear brinnande definieras som en brännande känsla kände på örat (s). Tillsammans med brännande känsla, kan du känna en stickande eller ett stickningar typ av känsla.

Orsaker

WrongDiagnosis. com listar följande medicinska tillstånd som eventuellt kan orsaka öra brännande känsla: diabetes, perifer neuropati, solbränna, kemisk brännskada, värme bränna, kranial nerv trauma, stroke, perifer artärsjukdom och öra skada.

Öron Skada

Alla typer av skador på örat kan orsaka en brännande känsla. Till exempel, direkt trauma mot örat från en öppen hand slående det eller ens en bilolycka kommer att orsaka en brännande känsla och smärta.

Perifer neuropati

Perifer neuropati, skador på perifera nerces, är ett av villkoren som kan orsaka öra brännande. Enligt fel diagnos, den "perifera nerver spritt sig från hjärnan och ryggmärgen och perifera resultat neuropati i ovanliga eller onormala förnimmelser av extremiteterna, framför allt i fötterna. " Det är ett vanligt tillstånd som är resultatet av metabola sjukdomar, infektioner, malignitet, inflammation, vitaminbrist, gifter eller ärftliga sjukdomar. De vanligaste orsakerna till perifer neuropati är diabetes. Andra orsaker omfatta brännande öron (som kan vara ett tecken på nervskada), alkoholism, vaskulit och brister av vitamin B och E.

Diagnos perifer neuropati ingår att ta en komplett släkthistoria, en fullständig fysisk undersökning, samt en neurologisk examen, som omfattar testning av reflexer, känsla, rörelse, balans, koordination, syn och hörsel. Enligt fel diagnos, kommer läkarna utföra tester för att diagnostisera perifer neuropati, inklusive en EMG (elektromyografi) och ett nervledning test.

Stroke

En stroke är en annan möjlig orsak till öra brännande känsla. Det occus när hjärnan inte får tillräckligt med syre för att fungera korrekt. Enligt fel diagnos, finns det två typer av stroke-en ischemisk CVA och en hemorragisk CVA. En ischemisk CVA är när en hjärna pulsåder är blockerad, medan en hemorragisk CVA uppstår när en artär spricker eller läcker. Symtom på en stroke inkluderar svaghet, yrsel eller huvudvärk. Dessa symtom kan dock vara en varningssignal för en liten stroke, en så kallad transitorisk ischemisk attack. Ytterligare symtom är brännande öron, domningar, förlamning i ansikte, ben eller arm, förlust av medvetandet, ansiktet hängande, sluddrigt tal, afasi (talsvårigheter), förvirring, och dimsyn. Burning öron är ett symptom på grund av vad som händer med hjärnan under en stroke.

Det finns många orsaker till stroke, högt blodtryck, koronarangiografi, vaskulit, eklampsi, mitralisklaffstenos framfall (ett vanligt hjärtfel), hemofili typ A, hjärtinfarkt och åderförkalkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.