Vilka är de behandlingar för Demodex kvalster?

Demodex kvalster är en grupp mikroskopiska skadedjur som lever på däggdjur hår och päls och är vanligt förekommande på både hundar och människor. Medan alla Demodex är parasitiska, många Demodex kvalster infestationer är godartade i naturen och bara några problem. Fortfarande finns det några hudsjukdomar (vanligast sockerärter och rosacea) som kan orsakas av Demodex kvalster. Lyckligtvis finns det flera behandlingsalternativ som finns för att eliminera dessa skadedjur.

Styra Talg hos människor och husdjur

sebum (en olja som skapats av alla däggdjur) är en av de viktigaste faktorerna för att locka Demodex kvalster. Kontrollera produktionen och tvätta bort överflödigt sebum är i huvudsak i att förebygga eller behandla Demodex angrepp. Många schampon har starka kemikalier som kan störa pH-balansen i hår och hud, vilket leder till en överproduktion av talg. Använda en oförarglig helt naturlig produkt hårvård kan bevara din pH-balans och förebygga Demodex infestationer. Dessutom kan med hjälp av en helt naturlig antibakteriell tvål hjälpa till att lossa lasten av Demodex kvalster i det inledande skedet av angrepp och stoppa dem från att få fotfäste. Dessa metoder är effektiva på både människor och hundar när de utförs regelbundet.

Havtorn (Havtorn Havtorn)

Den eteriska oljan av denna anläggning har testats av dermatologiska forskare vid University of California San Diego som en behandling av Demodex kvalsterproblem i människohår. Enligt Jash Botanicals. com havtornsolja är "tippad som har antiinflammatoriska egenskaper samt allmänna närande, vitaliserande och korrigerande åtgärder, utöver faktiska möjligheter att utplåna Demodex folliculorum mite. "Denna olja distribueras som en olja tinktur och används med tillämpning av olja direkt till din hårbotten tillsammans med kallt vatten. Ett piller finns också för inköp, och båda produkterna kan köpas online eller i hälsokostaffärer.

Goodwinol

För allvarliga lokala angrepp av hundar, gnugga Goodwinol salva kan visa sig vara den mest effektiva behandlingen. Goodwinol salva är en kraftfull parasitmedel som endast bör användas efter samråd med en veterinär professionell. Använd Goodwinol genom att gnida det på små områden där Demodex kvalster är mest koncentrerade (oftast där skabb är vanligast. ) Denna behandling är inte godkänd för användning på katt.

Rotenon Shampoo

Denna behandling, för användning på hundar och katter, kommer att avlasta hudirritation och döda så kvalstren angriper djurets päls. För att använda rotenon schampo, tillämpas 1-2 uns medan bada husdjur, lämna den i 10 minuter och skölj sedan noga. Denna metod bör upprepas varje vecka fram till angrepp försvinner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.