förfarandena för intramuskulär z-spår injektioner

Z-spår injektion är en metod att förvalta en injektion med en nål och spruta. Z-banan-metoden används vanligtvis för att administrera mörka medicinering. Denna metod infogar medicin djupt inne i muskeln, vilket gör att medicinering för att förbättra sin effektivitet förbi den subkutana vävnaden och hud. Detta sker genom att tränga undan hud och subkutan vävnad 1,5 inches innan injektionen och släppa vävnad efter injektionen har administrerats.

Rengöring och Förberedelser

rengöra och desinficera händerna. Sätt på medicinsk kvalitet handskar. Kontrollera medicinering för att undvika felmedicinering. Se till att läkemedel är inte föråldrad. Ta del av utgångsdatum, styrka och rätt dos.

Dosering

Rita korrekt dosering av medicin. Inkludera 0,3 till 0,5 ml luft i sprutan. Kassera icke-utjämnade och använda nålar i en nål låda. Återanvänd inte en nål. Använd en nål som är 2 till 3 inches lång för att placera medicin djupt inne i muskeln.

Sekretess

ger privatliv till patienten som ska ta emot Z-spår injektion. Placera patienten på sidan med knäna lätt böjda för att koppla av skinkorna. Z-spår injektionen ges vanligen på gluteus maximus. Exponera skinkorna, och använda patientens kläder eller en filt att täcka alla andra utsatta området.

Injektionsstället

Be patienten att ta djupa andetag och slappna av hans muskler för att undvika muskel motstånd. Pil sprutan på en 90-graders vinkel. Injicera läkemedlet långsamt över en spännvidd på fem sekunder. Sätt press på sajten, med en gasbinda om det behövs. Inte agitera injektionsstället. Låt patienten vila i fem minuter, och fråga om han vill vatten. Uppmuntra patienten att flytta runt så att medicinering för att absorbera lätt i muskeln.

Eftervård

Kassera använt material, inklusive gasbindor, kompresser med alkohol, handskar och begagnade injektionsnålar. Tvätta händerna när förfarandet har gjort. Medicinering har du administreras med hjälp av Z-spår injektion absorberas snabbt eftersom den är placerad inne i muskeln. Patienten kommer att se effekter över loppet av ett par timmar till dagar, beroende på vilken typ av medicin du har administrerat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.