hur du tar bort kaktus klistermärken

Cactus klistermärken är mer känd som taggar eller stickor. Taggarna kan vara stora och väl synliga, eller de kan vara små och tunna. De mindre taggar kallas glochida och är lätt att förbise under ryggraden avlägsnas. Om rätt att stanna kvar i huden, kan taggar resultera i kaktus dermatit. Detta är en hudåkomma som kan orsaka klåda, irritation, en brännande eller stickande känsla, och eventuella infektion eller allergisk reaktion. Det kan också resultera i skador på huden som kan dröja sig kvar i månader.
1.
Tag var stor, synlig ryggrad ordentligt med pincett. Dra taggar ut långsamt så att bitar inte kommer att förbli i huden.
2.
Placera ett förstoringsglas nära huden. Undersök det drabbade området för återstående mindre taggar. Dra ut dem med pincett.
3.
Applicera ett tunt lager vanligt hushåll lim till det drabbade området om någon ryggar kvarstår. Täck den med en kompress och lätt tryck på gasväv på huden, men inte kraftfullt tryck. Låt limmet torka helt, eller cirka 30 minuter.
4.
Tag ett hörn av gasväv och dra försiktigt tillbaka att skala av lim. Denna metod, som används efter avlägsnande av pincett, bör avlägsna nästan alla taggar.
5.
Tvätta huden försiktigt med tvål och vatten. Applicera en antibakteriell salva följdes av ett bandage. Detta kan hjälpa till att lindra all kvardröjande smärta samt minska risken för en infektion.

tips och varningar


 • Om taggarna har lämnats in i ett känsligt område, till exempel ansikte, se en läkare för borttagning. Försök inte att ta bort taggarna själv.
 • Se en läkare omedelbart om du märker möjliga tecken på en infektion, till exempel svullna, röda eller irriterad hud och onormala ansvarsfrihet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.