idiopatisk epilepsi symtom

Idiopatisk epilepsi är en grupp av epileptiska störningar som har okända ursprung och inte kan spåras tillbaka till någon viss del av hjärnan enligt CP Panayiotopoulos, MD, PhD, FRCP. De anfall kan inte förklaras med en bakomliggande orsak. Det är ett syndrom, vilket innebär att det är en samling av symptom från liknande typer av anfall. Det finns flera klassificeringar av idiopatisk anfall.

absensepilepsi hos barn

absensepilepsi hos barn, eller CAE, presenterar sig i tidig barndom, främst från åldrarna 4 till 8. Symtom ett barn kan utgöra stirrar trollformler och bortfaller medvetslöshet. Dessa symtom kan bara pågå i några sekunder, men de kan uppträda hundratals gånger under dagen, enligt Dr Michael Wong av Washington University School of Medicine. Det kan finnas vissa rörelser i ansikte eller händer som snabbt blinkar. Men hela stava förblir barnet vanligtvis ganska stilla. Efter beslaget, kommer barnet har inget minne av att det händer. Koncentration är svårt att upprätthålla för dessa barn, och vissa patienter har nedsatt inlärningsförmåga. De med absensepilepsi hos barn också kan ha andra kramper, främst generaliserade tonisk-kloniska anfall.

Juvenil myoklonisk epilepsi

juvenil myoklonisk epilepsi, eller JME, är ett tillstånd som kan uppstå på grund av absensepilepsi hos barn. Företaget är verksam inom såväl vuxna som unga patienter. Myokloniska anfall påverka patienter med detta tillstånd. Myolonic anfall är korta, okontrollerbar chockliknande rörelser händer i armar, ben eller bål, enligt Dr Wong. Dessa symptom uppträder vanligtvis på patientens uppvaknande på morgonen. Det är i allmänhet ett livslångt tillstånd och behandlas med mediciner.

Godartad Rolandic Epilepsi

Godartad Rolandic Epilepsi eller BRE kallas också "benign barnepilepsi med central-temporala spikes," Dr Wong skriver. Det är en av de få idiopatisk beslag syndrom som faktiskt är ett partiellt anfall. Detta innebär att anfall kommer från en lokal del av hjärnan. Detta tillstånd börjar vanligtvis i slutet av barndomen. Detta tillstånd kan uppstå under sömnen och vaknar patienten upp. Symptomen är fokala motoriska anfall som påverkar den ena sidan av ansiktet och på armen eller benet på samma sida som beslag av ansiktet sker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.