vilket skick är HGH tas för kvinnor?

Turners syndrom, en obalans av kromosomer som sker uteslutande med kvinnor, orsakar flickor att stanna kvar onormalt kort, utan den tillväxt spurt är gemensamma för puberteten. Behandling med humant tillväxthormon, eller HGH, från barndomen till vuxenlivet kan aktivera kvinnor med Turners syndrom att växa mer normalt och utgör en del av höjd skillnaden

Turners syndrom

Turners syndrom, döpt efter upptäckaren Dr Henry Turner, inträffar som resultatet av en försvunnen X-kromosomen. Kvinnor har normalt två X-kromosomer, medan män har en X-kromosom och en Y-kromosom. Eftersom hanarna inte kan överleva med en Y-kromosom ensam, men honor kan leva med en enda X-kromosom, kan bara honor leva med Turners syndrom, enligt University of Utah Genetics Center.

Symtom

Kvinnor med Turners syndrom mest ofta lider av långsam, ofullständig tillväxt, vilket leder till kortväxthet i både barndom och vuxenhet. Patienter med Turners syndrom som inte får den mänskliga behandling tillväxthormon ofta ut för att villkoret tenderar att i genomsnitt 4 fot 8 inches i höjd. Kvinnor med obehandlad Turners syndrom tenderar också att fortsätta sin långsamma tillväxt även under puberteten. Deras äggstockar har svårt att producera de hormoner som leder till sekundära sexuella egenskaper, och de kan inte få barn.

Mänskliga tillväxthormon

Food and Drug Administration har godkänt humant tillväxthormon, en substans som produceras naturligt i hypofysen, som ett sätt att hjälpa patienter med Turners syndrom kompensera för några av deras hormonella problem. Läkare injicera en syntetisk form av detta hormon i människor vars hypofys inte kan producera tillräckligt av hormonet för att komma över effekterna av syndromet på egen hand. Humant tillväxthormon kan hjälpa, inte bara med tillväxtfrågor, men även med vissa andra sjukdomstillstånd som är gemensamma för både män och kvinnor, såsom muskelatrofi i aids eller återhämtning från skador, enligt Mayo Clinic.

Behandling

När en flicka med Turners syndrom börjar falla under den 5: e percentilen av tillväxt för hennes åldersgrupp, kommer läkare vanligtvis att inleda behandlingen med HGH. I vissa fall, anabola steroider medfölja behandling av människor tillväxthormon, och som flickan går in i puberteten östrogen kan också ansluta sig till behandlingsregim. Den höga höjden vunnits beror på timing och balans mellan dessa administreras hormoner, tillsammans med hur tidigt den läkare börjar den mänskliga doser tillväxthormon och beloppet för doser. En del patienter inte svarar på behandling alls, medan andra kan få en extra 2 till 6 inches i höjd.

Överväganden

Läkare måste upprätthålla en ömtålig balans mellan mänskligt tillväxthormon och östrogen som patienten växer in i vuxenlivet . Skelettillväxt fortsätter tills ett tillstånd som kallas smält epifyser, den sista utlösningen av ändarna på benen, äger rum. Östrogen ökar emellertid bentäthet och utlöser fusion process som i slutändan sätter stopp för bentillväxt. Läkaren, patienten och patientens familj måste alla komma överens om mål och prioriteringar för både höjd och feminisering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.