HDL eller LDL: vilket är bra?

Enligt MedlinePlus, "höga nivåer av kolesterol i blodet kan öka risken för hjärtsjukdom. " En individs totala kolesterol är gjord av fyra saker:. HDL, LDL, triglycerider och Lp (a) kolesterol

HDL

Hälso-och sjukvårdspersonal hänvisas till HDL (high density lipoprotein) som det goda kolesterolet. Av HDL-kolesterol partiklar "förebyggande av åderförkalkning genom att extrahera kolesterol från kärlväggarna och slänga dem i levern", enligt MedicineNet. com. Det är därför som människor vill satsa på en hög HDL /låga LDL-tal, eftersom höga nivåer av LDL och låga nivåer av HDL kommer att sätta dem i riskzonen för åderförkalkning.

LDL

LDL (low density lipoprotein) är dålig kolesterolet eftersom alltför mycket av detta fett i blodet kommer att bygga upp de inre väggarna i artärerna som leder till hjärtat och hjärnan. När det händer, inträffar ett tillstånd som kallas åderförkalkning-en plack byggs upp på väggarna i artärerna som gör dem hårda och mindre flexibla. Förhöjda LDL nivåer är förknippade med kranskärlssjukdom.

Varför HDL är bra

HDL transporterar kolesterol från kärlväggarna och ger den till levern där det utsöndras. Detta förebygger åderförkalkning, enligt MedicineNet. com, som också rapporterar, "risken för åderförkalkning och hjärtinfarkt är starkt relaterad till HDL-kolesterol nivåer. "HDL tenderar att vara högre i de människor som är vältränad, mager, motionera regelbundet och inte röka. Å andra sidan är HDL (det goda kolesterolet) vanligen lägre hos dem som röker, är överviktiga och inaktiva, och hos dem med . Typ 2-diabetes Man bör rådgöra med sin läkare att sträva efter en låg LDL /hög HDL-kvoten

vilka proportioner Mean

Enligt MedicineNet. com, den totalkolesterol /HDL-kolesterol är. "Ett nummer som är till hjälp för att uppskatta risken att utveckla åderförkalkning. Uppgiften är beräknad genom att dividera totalt kolesterol av HDL-kolesterol. "High nyckeltal tyder på en ökad risk för hjärtinfarkt. En låg kvot innebär en lägre risk för hjärtinfarkt.

Att öka HDL

Människor måste göra vissa livsstilsförändringar för att öka deras HDL. Förutom mediciner deras läkare kan skriva, skulle de behöva delta i regelbunden motion, gå ner i vikt och sluta röka. Enligt MedicineNet. com, konsumera en alkoholhaltig dryck om dagen kan också stöd för att höja HDL.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.