Klor och nästäppa

Nästäppa definieras av Publix Apotek som blockering av sinus kaviteten på grund av inflammation eller överdriven slem produktion. Nästäppa kan vara ett resultat av säsongsbunden allergi, förkylning eller inandning av irriterande ämnen såsom klor. Klor är vanligt förekommande i hushåll som allrengöringsmedel och desinfektionsmedel

Orsak

Enligt den "europeiska Respiratory Journal," inandning klor kan orsaka sinus hålrum blir inflammerad, att minska mängden luft tillåts i näsborrarna
och begränsa snuva. Om en person har en ökad känslighet för klor kan bihålorna blir lätt irriterad. När de är irriterade, de sväller, störa den normala funktionen av andning.

Symtom

Nästäppa från klor kommer att visa sig efter exponering för klor om direkt kontakt eller från klor gaser i luften. Sinus tryck, även kallad sinus huvudvärk, är ett vanligt symptom av nästäppa från klor. En person kan uppleva smärta i pannan, ögonen eller i nacken. Snuva ner på baksidan av halsen (postnasalt dropp) är en annan vanligt symptom. Postnasalt dropp beror på normala sinus dränering blir instängd, lämnar slem ingenstans att gå, men ner i halsen.

Förebyggande

En av de bästa sätten att undvika nästäppa från klor för att undvika denna kemikalie. Ersätt nuvarande rengöringsmedel som innehåller klor med icke-klor rengöringsmedel som helt naturliga produkter. Om du använder klor av någon anledning, skyddshandskar och ansiktsmask för att minimera exponeringen. Om klor kommer i kontakt med huden, tvätta med tvål och vatten så snart som möjligt.

Behandling

En naturlig metod för behandling av nästäppa är att använda en saltlösning, enligt University of Maryland Medical Center . Saltlösning kommer i nasal tvättar, nässpray och nasal sköljningar och kan köpas på apotek. Läkemedel som används för att behandla nästäppa från klor inkluderar orala avsvällande medel, nasala decongestants och antiinflammatoriska läkemedel såsom acetylsalicylsyra, som används för bihålesmärtan tryck.

Överväganden

Klor är en mycket giftig kemikalie och bör användas med försiktighet. Inte alla nästäppa är resultatet av exponering för klor och bör utvärderas av en läkare för korrekt diagnos. Människor som är runt klorerade poolvattnet kan löpa större risk att utveckla nästäppa från klor, enligt Publix farmaci.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.