hjärt-ekokardiografi

Cardiac ekokardiografi är praxis enligt vilken ett ekokardiogram används för att producera en bild av hjärtat. Ekokardiogram ske i läkarmottagningar och sjukhusavdelningar kardiologi. En person kan vara i behov av ett ekokardiogram om deras totala hjärtfunktion, hjärtklaffar eller hjärtsjukdom är i behov av bedömning. Det finns andra användningsområden för hjärt-ekokardiografi och testcenter runt användningen av ultraljud

Vetenskap

Högfrekventa ljudvågor används för att skapa en bild i ekokardiografi. En givare fylld med kristaller läggs på patientens bröst och avger ultraljud vågor som kommer in i kroppen, dessa vågor är harmlösa. De olika storlek och täthet av vävnad i kroppen gör att ultraljudsvågorna att återspeglas på olika tider och vinklar. Skillnaden i tid och vinkel som "ekade" ultraljudsvågorna kommer tillbaka till givaren är det som skapar bilden av hjärtat.

Examination layout

Under standarden transtorakal ekokardiografi, måste patienten ta bort alla sina bästa kläder. Tre elektroder placeras på bröstet, vanligen en på varje axel och den andra på sidan av den enskilde. Han eller hon måste sedan sätta på sin vänstra sida så att provet kan utföras. Den echocardiographer eller sonographer gäller sedan en gel för givaren och fortsätter med utredningen. Standarden utsikt uppnås är parasternal långa och kort axel vyer, apikala vyerna och subcostal uppfattning. Ett antal andra vyer kan erhållas och patienten kan bli ombedd att byta positioner om sonographer finner lämpligt.

Syfte

Ekokardiografi kan användas för att utvärdera Allmänt om hjärtat och dessutom erhålla specifika värden såsom som storleken på membranet och andra hjärtat. De viktigaste syftena ett ekokardiogram skulle användas till, skulle dock vara att få storleken på avdelningar för att säkerställa det inte finns någon utvidgning av kamrarna eller förtjockning av väggarna, effektiviteten i pumpningen av hjärtat och förflyttning av Väggarna är graderade, från normal till dyskinetic (flyttar i motsatt riktning till önskad en) till akinetiska (inte flytta alls). Valve funktion är också bestämmas med hjärt-ekokardiografi. Detta är viktigt att identifiera problem, såsom aortastenos och andra valvulär fel

Olika typer

De vanligaste typerna av ultraljud är transtorakal ekokardiogram (TTE), som är den standard form, transesophageal ekokardiografi (TEE) och stress ekokardiogram. Under en TTE, är placeringen av givaren begränsad till bröstet. Under TEE version, medan en längre givaren in i kroppen genom munnen. Matstrupen är placerad nära hjärtat så bilderna kan erhållas genom denna metod utan hinder från lungorna och fett eller muskler på bröstet. Den stress ekokardiogram utförs när patienten genomgår stress. Detta kan antingen uppnås genom att personen utövar på cykel eller löpband eller genomgå en drog-provocerade undersökning där patienten injiceras med adenosin eller adrenalin, så att kroppen går in i ett tillstånd som om träningen.

Utbildning

utbildning för att utföra testning av hjärt ekokardiogram innebär framskrider genom ett antal nivåer. Detta innebär att skriftliga prov och utföra och tolka ett visst antal undersökningar på patienter. För att uppnå nivå ett måste Sonographers träna i minst tre månader, för att gå vidare till mer avancerade nivåer, måste större mängder tid placeras. Statens Ekokardiografi levererar dessa certifieringar och övervakar testning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.