hur du tar bort en piercing ärr

Ärr som orsakats av piercingar är allmänt känd som keloider. Keloid ärr höjs, fibrös vävnad som uppstår när det har varit en traumatisk skada på huden, vilket är fallet med en piercing. Även om keloider är oftast inte farliga, kan en viss ökning i storlek eller vara öm vid beröring. Vissa kan vara rödaktig eller rosa och orsaka förlägenhet. Ta bort keloid ärr sker bäst genom din vårdgivare, men det finns några saker du kan göra hemma för att eliminera eller minska deras storlek och svullnad.
1.
Poke ett litet hål i vitamin E gelcap och pressa oljan vitamin E direkt på keloid. Rub väl. Tillämpa dagligen för att minska storleken på ärret.
2.
Mash flera obestruket aspirin tabletter till ett pulver med en gaffel. Fukta till en pasta med en liten mängd vatten och gäller för keloid. Vänta tills pastan torkar sedan tvätta området noga med rent vatten. Upprepa dagligen tills ärr försvinner. Detta är en huskur för att minska storleken och färgen på ärr som många människor har hittat framgångsrika.
3.
På ett bandage tätt över ärret att producera komprimering, vilket kan bidra till att minska eller eliminera keloid ärr. Bär bandage oavbrutet under en period av 6 till 12 månader, ändra vid behov.
4.
Skär ett omslag från silikon såret försättsbladet som passar över keloid och tillämpa. Den fuktiga täcka har visat, enligt American Academy of Dermatology, att ha en positiv effekt på läkningen upp keloider.

Tips och varningar


 • Prata med din vårdgivare om medicinska och kirurgiska metoder för att ta bort din ärr. Tretaments kan omfatta kortikosteroid injektion, laserkirurgi eller cryosurgery.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.