hur du tar bort små vårtor

De kan vara fula, de flesta vårtor tenderar att vara ofarliga. Ibland kan de vara smärtsamma eller de kan blöda. Om du är orolig för en vårta, kontakta din läkare för professionell medicinsk vård. I vissa fall kan vårtan försvinna på egen hand, men kan ta månader eller år. Du kanske kan ta bort en vårta själv med hem behandlingar. Om dessa är ineffektiva åt dig, kan din läkare rekommendera andra behandlingar såsom frysning av vårtan av med kryoterapi eller använda medicin

Salicylsyra


1.
Blötlägg det hudområde som värd för vårtan i en skål med varmt vatten cirka 10 till 20 minuter , vilket rekommenderas av Mayo Clinic.
2.
Ansök salicylsyra till vårtan. Detta är en ingrediens som finns i många over-the-counter vårtan bort produkter. Det kan användas som en gel lösning eller som en patch. Varje produkt kommer att få särskilda riktningar, men oftast bör tillämpas minst en gång dagligen.

3.
Gnid en pimpsten över vårtan med försiktiga rörelser. Gör detta i mellan behandlingar av salicylsyra. Detta kan hjälpa fil vårtan ner, men sluta göra detta om huden blir irriterad.

Duct Tape


1.
Täck vårtan med en bit tejp . Låt silvertejp att stanna kvar på huden hela tiden i ca sex dagar, vilket rekommenderas av Mayo Clinic. För bad ändamål övertäckas-tejpade område med en bit plastfolie för att undvika blöta den.

2.
Ta bort tejpen efter sex dagar och njut vårtan i varmt vatten cirka 10 till 20 minuter. Ta försiktigt bort hudceller från vårtan genom att gnugga den med en pimpsten.
3.
Upprepa denna process genom att tillämpa mer silvertejp. Du kan behöva upprepa dessa steg för ungefär två månader att helt ta bort vårtan. I vissa fall är denna metod otillräcklig för fullständig borttagning, och du kan behöva professionell medicinsk hjälp.

Tips och varningar • Om du är diabetiker eller har en nedsatt immunsystemet, försök inte att ta bort dina vårtor hemma. Få hjälp av en läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.