hur man dödar virus

Med svininfluensan skrämma som nyligen inträffat, många människor är oroade över virus och vill skydda sig från dem. Virus är små, infektiösa organismer som endast kan återge i en värd som är levande. De är mycket små, ofta bara syns med den mest kraftfulla av mikroskop. Det finns miljontals olika typer av virus finns i många olika situationer. Virus kan dödas för att skydda den mottagande från att bli sjuk. Nr 1 försvarslinjen i kampen mot virus är att desinficera och rengöra de områden som kan bli förorenade.
1.
Tvätta och rena händer. Virus kan vara på ens händer och överförs lätt till ögon, öron, näsa och mun. Tvätta händerna noga är ett bra första steg för att döda virus. Använd en tvål eller antibakteriella rengöringsmedel och tvätt efter resor till badrummet, före intag av mat och dryck, efter att vidröra objekt (oftast på offentliga platser) som inte har desinficerats, skakar hand med folk, och alla andra situationer där virussmitta kan ha inträffat . Se till att händerna har tvättats i minst i 20 sekunder och sedan använda en fuktighetskräm eller lotion för att undvika att bli nariga. Nariga händer som har sprickor eller torra områden tillhandahålla platser som är lätta för virus att komma in.
2.
Värme badrum och kök. Om du har en ångbåt i ditt hem, det är ett bra sätt att lägga till värme i områden att ta bort virus. Virus dör vid temperaturer på 75 Celsius upp till 100 grader Celsius.
3.
Desinficera hårda ytor. Om du har områden såsom räknare, skrivbord och dörrhandtag, bör desinficera sprayas på vart och ett av dessa områden så ofta som möjligt. Desinfektionsmedel dödar virus, den bästa desinfektionsmedel innehåller klor eller blekmedel. Normalt är en lösning av 1 msk blekmedel till en liter vatten som används som desinfektionsmedel som rent lut kan vara för hård på händer och ögon. Väteperoxid är också ett bra alternativ för att lagra köpt desinfektionsmedel.
4.
Använd antibakteriell tvål. Antibakteriella tvålar har aktiva ingredienser som arbetar på städning och dödar många bakterier samt komma virus.
5.
Tvätta alla kläder och sängkläder i varmt eller hett vatten. Värmen kommer att hjälpa för att döda virus. Som en extra försiktighetsåtgärd kan du torka på den varma cykeln samt att döda eventuella kvarvarande virus. Om du har haft kläder och sängkläder med bara händerna, se till att rengöra händerna igen efter att sätta din tvätt i tvätten.
6.
Rengör alla rätter med en antibakteriell tvål och använda värme för att döda virus. Om du handtvätt, rengör med tvål och hålla så varmt vatten som du kan stå. Om en diskmaskin används, se till att använda värmen cykeln på slutet, som kommer att döda virusen också.

tips och varningar


 • Om du inte har antibakteriell tvål, kommer en alkoholbaserad renare arbetsmiljö för att döda virus också. Se till att gnugga händerna tills renare är helt torrt.
 • tvätta händerna är den första försvarslinjen, men är endast effektivt när det görs på rätt sätt, med en lämplig tid för tvätt samtidigt som du använder tvål som är specifika för avlivning bakterie och /eller virus.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.