hur man gör en solbränna sluta bränna

Solbränna är den smärtsamma biprodukt av för mycket solexponering utan solkräm eller annan typ av solskydd, såsom hattar och mörkläggningar. Tyvärr, när du har en solbränna, finns det mycket lite du kan göra för att läka den eller att bli av med skadan. Det finns dock flera åtgärder du kan vidta för att minska den brännande känslan en solbränna orsaker. När denna solbränna har läkt, använd extra solskydd och vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att undvika att få en annan solbränna, vilket kan öka din risk att få hudcancer.
1.
Ta en dusch så snart och så ofta som du kan. En kall dusch kan lindra den brännande känslan, hjälper dig att känna dig mer bekväm.
2.
Torka ut huden off ömt. Klappa dig själv torr istället för att gnugga grovt med en handduk. Placera cool dukar på din hud att lugna solbrända områden som behövs.
3.
Gnugga på aloe lotion som innehåller den ingrediensen lidokain. Lidokain ska bedöva huden lite. Den lotion gör huden känns sval och fuktig.
4.
Ta över disk smärtstillande medicin för att minska smärta. Följ alla anvisningarna på flaskan.
5.
Drick mycket vatten. En solbränna kan göra att du blir uttorkad, så det är viktigt att dricka mycket vätska.
6.
Håll brända huden ren och utsatt när du är inomhus i stället för att täcka upp. Genom att hålla huden exponeras, kommer det att bli svalare, förbränner mindre och läker snabbare. Om du inte går utomhus, täck den brända huden så att det skyddas från solen som kan orsaka mer skada.
7.
Applicera Aloe och fuktgivande lotion regelbundet. Detta kommer att hålla dig bekväm och lindra den brinnande som din solbränna läker.

Tips och varningar


 • Om kraftiga smärtan kvarstår eller hud blir en udda färg, se din läkare.
 • Undvik poppar blåsor som kan visas. Blåsor fyllas med vätska så att de kan hjälpa läkning genom skydda din skadad hud.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.