hur man ska hantera multipel skleros spasticitet

Uppleva spasmer är ett symptom av multipel skleros (MS) som är associerad med muskelsvaghet, speciellt i de nedre extremiteterna. Denna okontrollerade rörelser genererar ökad styvhet, vilket leder till en minskning av rörelseomfånget för benen. Det kan vara smärta i samband med spasmer, och detta MS symtom kan öka och kräver betydande läkemedelsbehandling, sjukgymnastik och kirurgi
1.
Bedömning av hur spasticitet påverkar funktionen. Några spasticitet, för personer med multipel skleros, skapar muskeltonus som är till nytta för stående och överföring. Eliminera spasmer, om musklerna är svaga, kanske inte riktigt målet när de hanterar denna MS symptom. Följ det dagliga livet prestanda och identifiera eventuella begränsningar av spasticitet påverkar att avgöra vilken behandling kommer att vara effektiva.
2.
Börja missbruksbehandling så snart spasticitet symptom börjar. Denna multipel skleros behandling ingår flera mediciner som minskar spasmer genom att få musklerna. Var medveten om att medicinering har biverkningar påverkar som du bör diskutera med läkare.
3.
Rådgör med läkare om spasticitet ökar. Nervblockad injektioner minska spasmer genom att blockera dem från att sprida sig från nerv till nerv. Botox injektioner används för denna behandling av multipel skleros och förbli effektivt under tre till sex månader.
4.
Motion och sträcka ut musklerna. Detta sjukgymnastik kommer att minska täthet som orsakas av spasmer. Styrketräning hjälper musklerna att arbeta mer effektivt och bidra till att minska spasmer.
5.
Ta in tillräckligt med vätska och vara kreativ i att spara energi för att eliminera trötthet. Exempelvis kan du ordna din dag för att eliminera upprepade resor till samma plats. Yoga hjälper till att minska stress, som är en trigger för spasticitet.

Tips och varningar


 • Enligt Medtronic, "Spasticitet orsakas av skador på den del av det centrala nervsystemet (hjärnan eller ryggmärgen) som styr frivilliga rörelser. Dessa skador stör viktiga signaler mellan nervsystemet och musklerna, vilket skapar en obalans som ökar muskelaktiviteten eller spasmer. "Minska eller eliminera behovet av orala läkemedel för att hantera spasticitet. Prata med din neurolog om att ha en intratekal baklofen pump inopererade att dosera Baklofen direkt till de berörda områdena.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.