vad frukt och grönsaker att äta om du har gas

Minska illamående och skam genom att veta vad frukt och grönsaker att äta om du har gas. Undvik mat med högt gasproducerande olösliga fibrer som bönor, ärter och många frukter. I varje fall är naturgas ett naturligt biprodukt av matsmältningen, enligt den amerikanska Dietetic Association, "de flesta människor producerar ungefär 1 till 4 liter per dag och passerar gas ungefär 14 gånger om dagen. "

Papaya (Carica papaya)

Papaya är en söt tropisk frukt med mörkt grön och gul eller orange hud, ljus orange kött och många små svarta frön. Det kommer ursprungligen från Centralamerika. Papaya underlättar matsmältningen, eftersom den innehåller papain, en mag enzym (vanligen finns i kött mörningsenzymer), vilket bidrar till att ersätta naturliga matsmältningsenzymer som minskar när vi åldras. Denna frukt är också bra för att lindra symtomen av irriterad tarm (IBS) eftersom det minskar inflammation. Papaya är lätt att förbereda, skära frukt i halvor och ta bort frön och sedan skiva eller tärningar till önskad storlek. Dessa frukter juice lätt och blanda väl för smoothies.

bitter melon (Momordica charantia)

Bitter melon är en grön bitter grönsak (en medlem av kalebass familjen), vanligt förekommande i de asiatiska matbutiker, täckt av åsar och knoppar . Melonen (även känd som balsam päron), har i kök runt om i världen och de spanska kallar det "balsamina," den franska "assorossie," den japanska, "Goya", och den kinesiska hänvisa till det som antingen "Ku Gua , "eller" foo gwa. " Bitter grönsaker är allmänna mag-tonika, de ökar mängden av magsafter. Njut av mag fördelarna med bitter melon i recept som tillagas bitter melon fylld med en blandning av hackat fläskkött kryddat med koriander, svartpeppar och soja, eller prova sautering bitter melon med nötkött, rödlök, vitlök och tomater för en pasta sås.

Pineapple (Ananas comosus)

Pineapple är en tropisk frukt infödda till Brasilien och Paraguay. Frukt väger upp till 10 pounds och har en tuff orange och grönt skal och en fibrös kärna, som skärs bort och lämnar gul kött som är söt och saftig. Ananas innehåller enzymet bromelain, vilket underlättar matsmältningen och lindrar gas genom att bryta ner proteiner. Det är särskilt effektiv när den äts i en del av en måltid, inklusive kött (t. ex. fläskkotletter med ananas sötsur sås). För att förbereda ananas, avbröt tuffa svålen med vass kniv och ta bort den hårda inre kärnan. Övergripande ring skivor används för att dekorera kötträtter och kan tillagas, (t. ex. på en grill) för att öka sötman. Njut av färsk ananas i recept som kyckling sallad på ananas båtar eller göra ett original korg fruktsallad med att urholka en halv ananas och fylla det med diverse frukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.