vit & röda blodkroppar i urinen

Läkare kontrollera typiskt en patients urin, även under en rutinmässig kontroll. Ett urinprov ger resultat som låter en läkare veta att njurarna är friska och att se till att det finns inga tecken på infektion. Urin bär med sig flera olika typer av avfall från kroppen, beroende på vad en person äter eller dricker, hur fysiskt aktiv man är, även om de är gravida. Onormala resultat kan visa vitt eller röda blodkroppar i urinen

Funktioner

Om leukocyter, även känd som vita blodkroppar, finns i urinen det vanligtvis innebär att patienten har en urinvägsinfektion eller en njurinfektion. Enligt CIGNA är det inte normalt att blodceller att vara närvarande i urinen.

Uppkomsten av röda blodkroppar i urinen kallas hematuri. Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer, orsaker till hematuri kan vara resultatet av något så enkelt som ansträngande motion eller något så allvarligt som en tumör. Vanligtvis förekomsten av blodkroppar i urinen inte orsakas av något allvarligt.

Förberedelser

För att se till att inget påverkar resultatet av ett urinprov, är det bäst att undvika mat som kan ändra färg på urinen. Enligt CIGNA, saker undvika omfatta vissa bär såsom björnbär, och ansträngande träning. Var och en som receptbelagda läkemedel som påverkar urinen bör be sin läkare innan utnämningen huruvida de behöver för att sluta ta det.

Överväganden

En kvinna som går igenom hennes menstruationscykel kan ha spår av röda blodkroppar i urinen. Det är bäst att göra läkare medvetna om, innan urinprov, att hon är menstruerar så det finns ingen anledning till oro om förekomst av röda blodkroppar finns. Förekomsten av blodkroppar, vare sig vitt eller rött, i urinen bör inte vara en orsak till panik. I de flesta fall kan läkaren ordinera ett läkemedel som kan klara upp urinen inom några dagar.

Identifiering

Urinen kan analyseras på olika sätt. Läkare kan snabbt ta ett oljestickan och doppa den i kopp urin för att tolka innehållet i urin eller gör en mikroskopisk urinanalys som ger dem möjlighet att visa urinen i mikroskop. Det som är bra teststickor är att resultaten är snabba. Men är resultaten begränsad medan en mikroskopisk urinanalys ger en mer fördjupad bild av förekomsten av vita eller röda blodkroppar.

Tips

Smärta i njurarna området kan vara ett tecken på en njurinfektion. Förekomsten av smärta eller brännande känsla vid urinering kan vara ett tecken på en urinvägsinfektion. I båda fallen bör en person inte bara anta att det är vad problemet är. Inhämta råd från läkare om symptom på en njur-eller urinvägsinfektion uppstår. En läkare kommer att testa urinen för att se vad den exakta orsaken till symptomen är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.