GP & depression test

En GP, eller allmänläkare, kan bidra till att diagnostisera, behandla och eventuellt förhindra fall av depression. Det finns en mängd tester, både fysiskt och psykiskt, att en läkare kan göra för att avgöra om depressiva symptom orsakas av depression eller någon annan störning. När en GP har gjort en diagnos av depression hon kan stöd i behandlingsprocessen samt

GP

GP står för allmänläkare. En allmänläkare är en läkare som behandlar alla typer av sjukdomar, i motsats till en specialist. Det finns ett antal sätt på vilka en GP kan hjälpa människor som har symptom på depression. GPS kan hjälpa till att korrekt diagnos människor om de är deprimerade. Allmänläkare har erfarenhet av olika typer av villkor och de kan vara opartisk lyssnare. Om en patient har ett svårt fall av depression och behöver se en specialist, kan en GP hänvisa en.

Depression

Depression, som också kan kallas egentlig depression, är en allvarlig psykisk störning som gör dagliga verksamhet svårt eller omöjligt. Det vanligaste symptomet för depression är en utdragen period av sorg. Andra symtom är social tillbakadragenhet, förlust av intresse för hobbyer och tidigare haft verksamhet, trötthet, sömnstörningar och förändringar i aptit. Svåra fall av depression kan orsaka en person att överväga eller självmordsförsök.

Diagnos

Enligt National Health Service i England (NHS), det finns inga kliniska tester för diagnos av depression, och en GP förlitar sig på intervjuer och enkäter beträffande den senaste känslor och stämningar hjälpa till att göra en diagnos. En GP kan också utföra en fysisk undersökning och laboratorietester för att utesluta andra tillstånd som kan orsaka depressiva symtom.

DSM

Diagnostisk och statistisk handbok för mentala störningar (DSM) är en handbok publiceras av American Psychiatric Association. DSM listar de diagnostiska kriterierna för depression och andra psykiska störningar. En GP kommer sannolikt diagnostisera depression om en person uppvisar symtom som anges i DSM.

Frågor

Enligt forskning som publiceras i British Medical Journal (BMJ) under 2003, två frågor, frågade muntligt av en GP kan upptäcka de flesta fall av depression. De två frågorna är, "Under den senaste månaden har du ofta känt dig nedstämd, deprimerad eller hopplös?" och "Under den senaste månaden har du ofta besvärats av lite intresse eller glädje i att göra saker?"

Risk

Under 2008 utvecklade en forskargrupp från University College London ett test för att förutsäga risken att någon utveckla depression. Testet, som beskrivs i en artikel från PsychCentral. com, kallas risken algoritmen och den är en potentiell metod för att hjälpa allmänläkare förhindra uppkomsten av depression. Svar på en online frågeformulär användas för att fastställa risk att utveckla depression, precis som liknande tester används för att beräkna risken för hjärtproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.