Varför peroxid bubbla på sår?

Väteperoxid kostar $ 1. 00 eller mindre vid varje detaljhandeln apotek eller livsmedelsbutik. Den kommer i en mörkbrun flaska att skydda den från ljus, som lätt kan bryta ner sina molekyler. Den kemiska formeln är H2O2, som är mycket lik den i vatten (H2O) förutom att den har en mer syre atom än vatten. Det är allmänt tillgänglig i en 3 procent lösning-97 procent vatten och 3 procent väteperoxid

Väteperoxid Bubbles

Väteperoxid är ett ämne som lätt bryts ned till vatten och väte (H2O och O). När syret släpps, är det i form av fria syreradikaler. Det innebär syreatomer med en negativ laddning. Detta är mycket reaktiva, och en kemisk reaktion som kallas oxidation uppstår. Denna process gäller syreradikaler "kombinera med andra ämnen för att bryta ner molekyler. Eftersom detta händer är syre frigörs. Detta orsakar skumbildning eller bubblande reaktion.

Väteperoxid dödar bakterier genom oxidation, vilket gör att bakterierna bryts ned och blir ofarliga. Oxidation gör proteinmolekyler sönder och förstörs så att de inte längre kan fungera

döda bakterier

Väteperoxid används två metoder för att döda bakterier. Syre fria radikaler och syre leverans. Den fria radikaler bryta ner cellväggar av mikrober. Efter att upprätthålla tillräckligt stor skada, cellerna dör. Men det är inte det bakterier som gör bubbla väteperoxid. Det är ett ämne som kallas katalas. Om väteperoxid lämnas ensam bryts sakta ner i vattnet och förlorar syre. Men katalas, som finns i blod och i kroppens celler, påskyndar denna reaktion. Större mängder syre släpps, och som orsakar bubblar. Syre är giftig i höga koncentrationer för att vissa bakterier. Så, som syre skum i såret det är översvämmad med vatten. Syret frigörs snabbt

Catalase

Catalase reagerar med väteperoxid snabbt och effektivt: cirka 200. 000 reaktioner per sekund. Det skummar upp mycket snabbt, och bubblorna som följer av denna reaktion innehåller ren syrgas. Du kan testa själv. Potatis innehåller också katalas. Skiva en potatis och släppa några peroxid på den så att du kan titta på skum och bubblor från reaktionen. Väteperoxid inte skum upp i flaskan eller på din obruten hud eller skrivbordet för det finns inget katalas närvarande.

Vita blodkroppar och Väteperoxid

Vita blodkroppar tillverkning väteperoxid själva, och använda den för att oxidera främmande inkräktare och bekämpa infektioner. C-vitamin bekämpar infektioner genom att producera väteperoxid, vilket i sin tur stimulerar produktionen av prostaglandiner. När kroppen är skadad, är det prostaglandiner som orsakar blodkärlen att vidgas och öka deras genomsläpplighet för vätskor och proteiner. Detta resulterar i svullnad och ökad värme i området.

Dessutom kallas en vänlig mikrob Lactobacillus, som växer i tjocktarmen och vagina, producerar väteperoxid, vilket underlättar att förebygga kolon sjukdom, vaginit, infektioner urinblåsa och andra vanliga infektioner. Mänskliga celler har förmågan att producera väteperoxid, och detta är nödvändigt för liv.

Skadliga bakterier och väteperoxid

De flesta skadliga bakterier och cancerceller är anaeroba och kan inte överleva i närvaro av syre eller väteperoxid. Den kemisk nedbrytning av väteperoxid till vatten och syre är effektiv vid behandling av infektioner på ytan av huden. Den skummande eller bubblande reaktion visar att väteperoxid arbetar för att döda dessa syre-intoleranta mikrober.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.