acapella andas behandling

Den acapella andas behandling är en form av bronkial hygien behandling för patienter som har haft besvärande rensa sekret från luftvägarna. Normal luftvägar clearance kräver en effektiv hosta med cilierade epitelceller som flyttar slem mot luftstrupen och struphuvudet där överskottet sekret kan expectorated. Människor som är sjuka är inte alltid möjlighet att göra detta effektivt, så de behöver det som kallas bronkial hygien terapi som acapella behandlingar

Betydelse

Acapella behandling görs när en patient har dålig hållning och muskelspänning. När en persons muskeltonus och kroppshållning är svaga det gör patientens hosta ineffektiv. Utan en effektiv hosta utsöndringar vistelse i luftvägarna och skapa infektion. Det acapella behandling hjälper till att vibrera i bröstet och bryter upp sekret att göra dem lättare för patienten att hosta, eller för att de sugs ut.

Funktion

acapella terapi är en bra verktyg för patienter med cystisk fibros och kronisk obstruktiv lungsjukdom drabbade. Genom att blåsa i acapella utrustningar är ett fladder ventil vände och orsakar en vibration som går ner genom bröstkorgen, hjälpa till att bryta upp sekret. Eftersom dessa sekret bryts upp, om patienten har möjlighet att hosta, kan han hosta sputum upp eller andningsterapeut kan sugning av patientens luftvägar.

Missuppfattningar

En av de vanligaste missuppfattningarna av en bronkial hygien behandling att när patienten är utskriven från sjukhuset hon inte behöver göra behandlingen hemma. Behandlingen måste göras för att läkarens order och kunde vara upp till fyra gånger om dagen även hemma. Det kommer att finnas mål för varje patients sjukdom, och dessa mål måste uppfyllas för patienten att bli bättre.

Fördelar

En av de stora fördelarna med att göra acapella terapi är att det är mycket lätt att göra och det är lätt. Den kan användas sittande, stående eller liggande. Frekvensen och motståndet kan justeras genom en snodd av mätaren i slutet av enheten. Det är inte så tröttande som andra, lika effektiva, behandlingar. Detta är en av de billigaste i hemmet terapier.

Varning

Balanserad sekret kommer att öka arbetet i andning, orsaka luft-fångstmetoder och främja atelektas, brist på lungfunktionen som minskar syrehalten i blodet. Patienten behöver hög motivation att fortsätta behandlingarna hemma. Patienten måste kunna koncentrera sig och förstå hur man gör behandlingen för att det skall fungera bra. Det kan finnas begränsningar av teknik som baseras på sjukdomen typ och svårighetsgrad av sjukdomen. Patienten kan få trött med denna typ av behandling, så kommer resten att behövas efter behandlingen är klar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.