allergier mot dammkvalster och fjädrar

Darryl Zeldin, chef för National Institute of Environmental Health Services, uppskattar att 18 till 30 procent av amerikanerna är allergisk mot dammkvalster och nästan hälften av alla amerikanska hem har allergen nivåer tillräckligt hög för att utlösa känslighet dammkvalster. William Oklowski, författare till sunt förnuft skadedjurskontroll, säger att dammkvalster kan bidra till astma i 50 till 80 procent av fallen samt spela en roll i andra allergiska sjukdomar som eksem och hösnuva. Fjädrar, å andra sidan, är inte mycket potenta allergener, säger DrMichael Kaliner, ordförande för World Allergy Organization. Feather "inte kvalster stöd damm, säger han,". Så det är ett mycket bra ställe för dem att leva "

Vad är dammkvalster?

Dammkvalster är mikroskopiska varelser som lever på döda hudceller skjul av människor och husdjur, enligt miljö, hälsa och säkerhet på Internet (EHSO) . Människor skjul ca 10 g av hudceller varje vecka och katter och hundar skjul mycket mer, vilket ger ett överflöd av mat källa för den ständigt närvarande mite.

Var är dammkvalster?

Döda hudceller eller ilska göra upp 80 procent av "damm" du ser flyter i en solstråle och de är koncentrerade till madrasser, ofta begagnade möbler och mattor kring dessa områden. En madrass kan innehålla 100. 000 till 10 miljoner kvalster, enligt EHSO. Tio procent av en 2-årig kudde vikt är att damm kvalster och deras restprodukter och nästan 100. 000 kvalster kan leva i en gård av mattor.

Allergiska reaktioner mot dammkvalster

De proteiner från ilska och smälts hudceller i dammkvalster avfall kan orsaka reaktioner från kliande ögon till astmaanfall. EHSO listar möjliga reaktioner som andningssvårigheter, hosta, täta natt uppvaknande, hösnuva, eksem spädbarn, kliande, röda eller rinnande ögon, kliande näsa, mun och svalg, nästäppa eller rinnande näsa, postnasalt dropp, sinus tryck och nysningar. I sällsynta fall kan vuxna får utslag runt halsen.

Symtomen förvärras då husen är stängda upp, när temperaturen är hög och när luftfuktigheten inomhus stiger.

Feathers

fågelfjädrar kan ibland utlösa allergiska symtom, enligt Allergi kliniken hemsida, men allergier fjäder misstänks betydligt oftare än de har bevisats. Dun och fjäder fyllda kuddar och sängkläder är tänkt att främja tillväxt dammkvalster, men i en studie publicerad i British Medical Journal, fann Nya Zeeland forskare att efter sex månaders användning, hyste kuddar fyllda med syntetfiber åtta gånger mer kvalster än de fyllda med fjädrar.

Kaliner säger att regelbunden tvättning och allergivänliga kuddar kappar kan minska exponering för damm kvalster.

Minskad exponering

Omslutande din madrass och kuddar i allergi-säker beläggningar är den mest effektiva metoden för att minska exponeringen för damm kvalster. Så är regelbunden dammsugning av dina kuddar och säng. Du kan också sätta en plast-eller uretan täcka över din madrass, enligt Consumer Reports.

Tvätta dina sängkläder varje vecka eller åtminstone varannan vecka i mycket hett vatten eller köpa en kall-vatten, damm-kvalster- dödande tvätt tillsats. Tvätta uppstoppade djur och gardiner regelbundet också.

Dammkvalster föredrar varma och fuktiga miljöer så håll temperaturer och låg luftfuktighet. Ren, damm och vakuum ofta och använd fukt damm och göra golv. Använd luftrenare och se till att du har lämplig ventilation och rena luftfilter luftkonditionering och filter ugn ofta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.