ascaris lumbricoides fysiska symptom

Ascaris Lumbricoides är en art av parasitära nematod, som liknar en stor rundmask som kan leva i den mänskliga tarmen. Det är vanligare hos personer med dåliga sanitära förhållanden. Det sker oftast i tropiska och subtropiska områden men kan förekomma var som helst i world. The Ascaris Lumbricoides varierar mellan 6 och 13 inches. De är en vit eller rosa färg och kan vara så tjock som en blyertspenna. Den mottagande måste svälja parasit för den att komma in i kroppen. Efter det är i kroppen, vandrar den och infiltrerar vissa regioner

Tecken och symptom

Ascariasis sker i två faser:. Tidig lunginfektion och långvarig tarminfektion. Mild tarminfektion orsakar endast mindre magont och du kanske inte vet att du är sjuk på denna punkt. Efter denna punkt kommer du att kräkningar en mask eller genom en mask i avföringen. Allvarlig infektion orsakar magont, kräkningar, rastlöshet, störd sömn och tarmobstruktion. Larver som har rest till lymf-och cirkulationssystem orsaka varierande symtom.

Migrational scen

bronkopneumoni kan ses under migrational delen och ger feber, hosta, ansträngd andning, väsande andning och lungor svårigheter. Rastlöshet, feber och diarré förekommer också under denna fas. Under en tungt angrepp, upplever du magont, nedsatt upptag av näringsämnen i kroppen och försämrad tillväxt. Drabbade barn kan uppleva ileocecal obstruktion, oförmågan att ta upp näring från mat och tarminvagination. Under intussusception, ett segment av tarmen glider in i nästa. När detta sker skapas ett hinder i tarmen och väggarna i tarmarna sväller, vilket gör avföring svårt. Perforering av ett inre organ eller migration i appendix, biliär eller pankreas kanaler förekommer sällan.

Doktor Intervention

bröstet och buken områden bör kontrolleras med ett stetoskop. Om du har Ascaris Lumbticoides, kan det ha rest till dina lungor och kan orsaka onormala lung ljud som vissla, knaster, våt hosta eller pipande andning. Läkare bör också kontrollera efter missljud i buken och känner området och för några konstiga rörelser för att se om Ascaris Lumbricoides har rest till magen. Läkaren kommer också att kontrollera om du har några komplikationer såsom andfåddhet, tarmvred, minskade flödet av galla, pankreatit, akut illamående med kräkningar, magont och pulmonell problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.