bensodiazepiner vs smärtstillande för återkallelse

Narkotikamissbruk påverkar miljontals över hela världen. Receptbelagda läkemedel och alkohol är två av de ledande ämnen missbrukas av människor som avsiktligt eller oavsiktligt blir beroende. Återkallelse är en period när kroppen, som har vant sig vid ett ämne, anpassar sig till livet utan ämnet är beroende av, vare sig det smärtstillande, lugnande medel och droger eller alkohol

Benzodiazapines

Benzodiazapines första grundades av en kemist vid namn Leo Sternbach 1955. Den första bensodiazepin var Librium, generiska namn klordiazepoxid. Det ställdes till förfogande av Hoffman LaRoche 1960 och strax därefter av välkända Valium, generiska namn diazepam.

Sedan dess har många avledningar av dessa läkemedel, inklusive så kallade "date rape" droger som Halcion, temazepam och Rohypnol har följt. De är starkt beroendeframkallande och tolerans och missbruk resultat snabbt, i synnerhet med de snabbt verkande läkemedel såsom lorazepam (Temesta), alprazolam (Xanor) och naturligtvis droger datum våldtäkt när det tas fritiden, t. ex. Rohypnol, Halcion och temazepam.

Bensodiazepiner påverkar en signalsubstans som kallas GABA vilket är samma kemikalie i hjärnan som alkohol påverkar. GABA är den främsta hämmande neurotransmittorn i däggdjur centrala nervsystemet. Det spelar en roll i regleringen av neuronala retbarhet i hela nervsystemet. Hos människa är GABA också direkt ansvarig för reglering av muskeltonus varför man känner en känsla av avkoppling när de tar dessa.

Bensodiazepiner och tillbakadragande

Bensodiazepiner är den enda annat ämne än alkohol som kan leda till döden under avvänjningen. Bensodiazepiner är starkt beroendeframkallande och inte förstås väl av många läkare som frivilligt förskriva dem under mycket längre perioder än rekommenderad och vid allt högre doser. I avsnittet Resurs har en länk till Ashton manual som är en omfattande handbok och forskning om återkallande av bensodiazepiner och har jämförande diagram som kan visa dig hur du gradvis dra tillbaka med lite obehag. Det är en stor resurs för läkare som ofta är okunniga om hur beroendeframkallande benzodiazapines kan vara att människor.

Bensodiazepiner och alkohol Återkallande

Bensodiazepiner kors tolerans för effekten av GABA i hjärnan gör dem idealiska för alkoholabstinens. Vanligtvis en "laddningsdos" --- en dos tillräckligt hög för att lindra uppenbara autonoma och fysiska abstinenssymptom --- ges i samband med antagningen. När dosen har getts under 5 till 10 dagar är dosen avsmalnande. Vissa läkare föredrar att, alkoholhaltiga "känner" tillbakadragande medan andra försöker göra avgiftning så bekvämt som möjligt. På grund av sin långa halveringstider, de vanligaste drogerna är Librium och Valium. Dessa gör det möjligt för långsamt och lugnt tillbakadragande som läkemedlet halveringstiden tillåter en smidigare och mer stabil blodet. Ibland andra bensodiazepiner, såsom lorazepam (Temesta) eller alprazolam (Xanor) kommer att användas eller supplementally ges.

Ironiskt nog, alkohol och barbiturater är lika bra för benzodiazapine tillbakadragande, men dessa används sällan.

Painkiller Återkallande

Uttag från smärtstillande, även de mest allvarliga missbruk, inte nödvändigtvis behandlas på alla. Medan återkallelse kan vara olidlig, är det inte dödligt. Vid vissa tillfällen en långsam nedtrappning kan genomföras, men detta är sällsynt. För vissa gatan droger, särskilt heroin, metadon eller Suboxone används för att göra en långsam nedtrappning. De flesta receptbelagda värktabletter kräver en patient detox för svåra missbruk och ibland bensodiazepiner kan användas för att behandla några av de autonoma symtom. Som sagt, medan smärtsamt, kan man inte dö av smärtstillande tillbakadragande om de kan bli psykotiska eller våldsamma och kräver noggrann observation.

Benzodiazapine Vs. Smärtstillande medel för Återkallande

Men värktabletter som Suboxone och metadon används för uttag av svåra smärtstillande missbruk de inte är helt jämförbart med att benzodiazapine tillbakadragande. Ämnena är i allmänhet inte användas för att ta från liknande ämnen eftersom man är en opiat och den andra är ett lugnande medel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.