brandmän och spinal stenos

Spinal stenos oftast förekommer hos kvinnor och män på cirka 50 år och äldre. Men genetiska anlag och skador-såsom de som lidit av brandmän-kan leda till problem vid en yngre ålder, möjligen med större stränghet

Spinal Stenos Definieras

Enligt HealthLine, "spinal stenos är en förträngning av områden i ländryggen (baksida) eller livmoderhals (nacken) ryggrad, vilket orsakar tryck på ryggmärgen eller en eller flera av spinal nerver. "Marked av domningar, svaghet och problem som inkontinens eller förstoppning, symtom på spinal stenos tenderar att öka över tiden. Smärta kan eller inte kan vara förknippade med sjukdomen.

Orsaker

Flera orsaker till spinal stenos finns. Det kan orsakas av artrit i ryggen, ett diskbråck eller halkade disken, en tumör i ryggraden eller en medfödd defekt i ryggraden Vad bra, kan sjukdomen orsakas av en skada -. särskilt en som "orsakar tryck på nervrötter eller ryggmärgen. "Lider av Pagets sjukdom eller Achondoplasia kan också utveckla spinal stenos.

Anslutning till brandbekämpning

Brandmän möter större risk för ryggskador än de flesta andra yrkesgrupper på grund av den krävande fysisk art, av sina jobb. Enligt International Association of Fire Fighters "stukningar och stammar rutinmässigt svarar för cirka 50 procent av alla line-of-duty skador och ryggskador står för cirka 50 procent av alla line-of-duty skada pensionsavgångar varje år. "

Brandmän utföra ett antal uppgifter som kan stress ryggen-från svängande axlar och bära utrustning för att dra och bära offer. Fann dock en studie av låg ryggsmärta i samband med brandsläckning att det mest riskfyllda aktiviteter som ingår: "driver ett laddat slang inne i en byggnad, klättra på stegar, fönster krossades, skära strukturer, letar efter dolda bränder och lyfta föremål. "

Skydda din Back

En hög nivå av fysisk kondition tycks ge ett visst skydd för en brandman kropp mot ryggmärgen. Pass inriktad mot bygga styrka i ben och bål kan bidra till att förebygga skador i samband med att dra och lyfta föremål. Förutom att styrka att bygga, kan regelbunden aerob träning hjälper dig att bygga uthållighet i muskler och upprätthålla en lämplig kroppsvikt-som kan minska spinal stam.

Det bidrar till att uppmärksamma under dagliga aktiviteter såsom stå, lyfta, sitta och sova. Det är bäst att inte stå under långa perioder och flytta fötterna regelbundet för att minska muskel åtstramning. Använd stolar med gott om lägre ryggstöd. Lyft objekt med benen och håll föremålet nära kroppen för att minska stammen. Välj en fast madrass för att sova och se till att alla kuddar naturligt kurva med nacken.

Behandla Spinal Stenos

Ett brett utbud av behandlingsalternativ finns för spinal stenos beroende på hur allvarligt tillståndet är. Dessa alternativ varierar från enkla smärtstillande medel för att kiropraktisk behandling till ryggkirurgi. National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar ger en bred översikt över den gemensamma behandlingsalternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.