första tecknen på rabies hos ett djur

När folk tänker på rabies hos djur, de tycker ofta om tecken som är uppenbart under rasande stadium av sjukdomen, såsom frenesi och extrem aggression. Även om tidiga symptom på rabies är mer subtil, är det fortfarande viktigt att känna igen dem. Tidig upptäckt av rabies kan leda till snabba och effektiva åtgärder.

Fever

Rabies är ett virus, och ett sätt ett djurs kropp bekämpar virus är genom att höja temperaturen. Även om detta är ineffektiv när det gäller rabies, kommer djurets kropp känner varmare vid beröring, och han kan verka obehagliga eller håglös grund av detta.

Aptitlöshet

Ett djur smittade med rabies virus tenderar att känner sig obekväma och illa till mods, och detta kan leda till en minskad aptit. Djuret kan sluta äta helt och hållet, eller hon skulle äta endast mycket små mängder. En förlust av aptit hos djur som tidigare var bra ätare bör noteras och tas på allvar, oavsett vad orsaken kan vara.

Förändrat Bark

I hundar kan det vara ett tecken på en förändring i sättet att hunden skäller. Han kan verka mer förtvivlade, eller han kanske bark lättare än han gjorde innan.

Tugga

Djuret kommer förmodligen tugga, repa eller på annat sätt oroa på det område där bettet inträffade. Att hon kan uppleva obehag i anslutning till området, även om inte verkar vara tecken på infektion. Djuret kan göra detta hela tiden, till den punkt där huden är röd eller irriterad.

Beteendeförändring

Ett djur smittade med rabies virus kan uttrycka en förändring i beteende eller temperament. Han kan bli irriterad eller återkallas om han var vänlig förut, men det aggressiva beteende som är associerad med rabies normalt inte sker förrän rasande fasen av sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.