hur du sparar en person att röra vid en elektrisk tråd

El, medan en stor resurs i vår vardag, kan vara mycket farligt och även dödliga om nödvändiga säkerhetsåtgärder inte används. Den aktuella för el kan röra sig genom kroppen som orsakar brännskador, medvetslöshet, förlamning eller dödsfall. Veta korrekta säkerhetsåtgärder och hjärt-lungräddning kan rädda någons liv när någon av misstag kommer i kontakt med en elektrisk kraftledning eller tråd
1.
Stäng av strömmen på närmaste strömbrytaren eller tjänst panel omedelbart när du upptäcker att någon är i kontakt med någon "live" eller "heta" elektrisk tråd.
2.
skilja dem från elektrisk tråd med hjälp av en trä eller plast stolpe eller annat icke ledande material som finns inom omedelbart räckhåll. Använd pol eller annat material att dra eller bända loss kabeln från kontakt med personens kropp.
3.
Låg personen platt på ryggen, när fria från den elektriska laddningen och kontrollera andningen och en puls. Utföra hjärt-lungräddning, om du är utbildad, att den person återuppväcka dem.
4.
Slå den person i en filt om de är i eller kommer i chocktillstånd för att hjälpa till att reglera kroppstemperaturen. Om han är andningen och har en puls, medvetslös, slå honom över på hans sida så att eventuell vätska ansamlas i lungorna för att dränera, och förhindra kvävning eller kvävning. Om han är vid medvetande och bara lider av brännskador, försiktigt blöta de brända området i kallt vatten.
5.
Ringa 911 räddningstjänst och prata i telefon med teknikern samtidigt som du följer hans vitala funktioner.

tips och varningar


 • Rör aldrig en person som är i kontakt med en "levande" eller "varma" elektrisk tråd, som kontakt med dem kommer också att utsätta dig för den elektriska strömmen.
 • Använd aldrig fett, smör eller andra oljeprodukter typ som en brännskada eftersom detta kommer att försvåra läkning av skadan.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.