hur du tar bort muntliga vårtor

Muntlig vårtor kan uppträda var som helst i munnen och läpparna. De är orsakade av humant papillomvirus (HPV), som är ett förstadium till livmoderhalscancer. Muntlig vårtor påverkar människor vars immunsystem är nedsatt. Om du har oral vårtor, se en specialist för att få dem bort. Du kan också sätta in förebyggande åtgärder för att stoppa muntliga vårtor upprepas
1
Boka tid med en läkare. . att diskutera de bästa metoderna för att ta bort muntlig vårtor. En utvärdering kommer att göras för att avgöra den bästa behandlingen för oral vårtan bort. Den typ av behandling som rekommenderas av läkare är beroende på var den muntliga vårtorna sitter.
2.
Använd ordinerade behandlingar enligt anvisningarna. Din läkare kan ordinera en aktuell lösning, såsom Podofilex grädde, imoquimod salva, fluorouracil 2% aktuellt, om muntliga vårtor på läpparna och veck i munnen. Denna metod är enklast och minst kostsamt, men kan det vara svårt att tillämpa salva till ett infekterat område i munnen
3
Diskutera alternativa metoder för att avlägsna med din läkare för en muntlig. . vårta ligger på taket i munnen eller tungan. Din läkare kommer att hjälpa dig välja mellan kirurgiskt avlägsnande, zappa med koldioxid laser, frysning med kryoterapi eller interpheron alfa injektion.
4.
Undvik återkommande muntliga vårtor genom att regelbundet skölja med munnen tvätta , särskilt efter kontakt med en partner, för att döda HPV-viruset innan en muntlig vårta visas i munnen området.

tips och varningar


 • besöker regelbundet med tandläkare och oral hälso-och sjukvårdspersonal att hålla munnen frisk.
 • inte försöker att ta bort den muntliga vårtan utan att rådfråga en läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.