hur man behandlar en kemisk brännskada från hårfärgningsmedel toner

Färgning håret innebär att man använder många kemikalier, av vilka de flesta är mycket dåligt för din hud. Tillämpad felaktigt kan hårfärgningsmedel toner orsaka brännskador att skada många lager av huden, vilket resulterar i smärta, synliga skador och till och med ärrbildning. Om du har en kemisk brännskada från hårfärgningsmedel toner, kan du behandla det hemma om det inte är stor, nära dina ögon, händer, mun, näsa, öron eller könsorgan, och om det inte orsakar alltför mycket smärta. Med noggrann bedömning av dina skador och tillämpa en korrekt behandling kan lindra smärta och minska risken för ärrbildning.
1.
Stoppa färgning som du försöker omedelbart. Inte fortsätta processen när du har haft en kemisk brännskada.
2.
Skölj med vatten i minst 20 minuter. Detta bör göras i duschen, om möjligt, under vattnet som är cool men inte kallt. Frätskador fortsätta att skada huden förrän du har tagit bort alla de störande kemiska. Håll ögonen stängda medan vattnet drenches bränningen.
3.
Torka med en mjuk, torr trasa som klappa, inte gnugga. Använd inte en hårtork om den brinnande delen är täckt av hår.
4.
Applicera en dime-stora belopp på en brännskada gel med lidokain. Använd inte några andra mjukgörande eller geler, eftersom dessa faktiskt kan kväva den skadade huden och hålla den från att läka. Lidokain gel kommer att bidra med smärtan också. Du kan gnida dessa i genom ditt hår, om det behövs.
5.
Använd naturliga, mild tvål och schampo tills bränna har läkt. Använd inte hårprodukter tills bränningen är helt läkt. Detta kan irritera skada och även orsaka ytterligare skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.