hur man minimerar ärr under läkningen

Ärr uppstår när kroppen försöker läka en klippa eller sår i huden. Kroppen gör detta genom att utveckla ett tjockt lager av kollagen på platsen för skadan. Detta kollagen tycks ofta vitt eller rött och är ibland upp, och därigenom utveckla typiska utseende ärrvävnad. Oavsett om ett sår är resultatet av en olycka eller kirurgiska ingrepp, det finns vissa steg att ta för att minimera skador på huden och minska ärrbildning
1.
Applicera 1 tsk. av ärr blekna grädde en eller två gånger per dag enligt produktens förpackning. Du ska vänta tills huden börjar läka innan dessa krämer som de inte bör tillämpas på öppna sår eller blödningar hud. Dessa krämer är tillgängliga över disk på apotek.
2.
Applicera silikon ärr minskning lapp, som liknar ett bandage, på toppen av sårområdet och lämna den på upp till 48 timmar. Placera silikon patch så att den överlappar kanterna på såret något. Ta efter 48 timmar och ersätta med en ny patch.
3.
Utsätt inte ärr på solljus, eftersom det leder till ökad pigmentering och göra den mer framträdande. Ansök solskyddsmedel innan du går utanför, eller täck den ärrade området med kläder.
4.
Förhindra bildandet av en sårskorpa genom att blanda 1 del vatten med 1 del väteperoxid. Badda lösningen på såret med en bomullstuss två gånger per dag för att avlägsna döda hudceller från ytan av såret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.